Menu

Maut kohdallaan, miljöö kaipaa rentoutta

Olen brunssien ystävä, kiitos Berliinin. Asuttuamme kesän 2009 brunssien paratiisissa, oli Helsinkiin paluun jälkeen pakko koittaa jotenkin ylläpitää tätä ihanaa tapaa yhdistää ystävät, aamiainen ja se, että itse välttyy kokkaamiselta. Aina kun ei jaksa emännöidä.

Mitään esimerkiksi Morgenrotin kaltaista täältä ei tietenkään löydä, mutta monia aamiaisia on testattu ja suosikit vaihtelevat. Vaihtelevat siksi, että joko ruoka tai miljöö miellyttää, mutta harvassa paikassa ne ovat molemmat kohdallaan. Berliinin välittömyyttä ja rentoutta voi kokea mielestäni Helsingissä parhaiten Kallion Pacificossa, jossa niin lapset, koirat, opiskelijat kuin työssäkäyvät, nuoret ja vanhemmat viihtyvät hyvin sulassa sovussa. Dj soittaa juuri sopivan letkeää aamumusaa, eikä kukaan nillitä mistään. Varsinkin kun perheessä on pieni skidi, joutuu brunssipaikkojen kanssa vähän kikkailemaan: esimerkiksi Fannyyn ei mahdu vaunujen kanssa jne.

Pacificoa kehuessani eräs lukija ihmetteli että suosittelen paikkaa, jossa ”tarjolla on pelkkää lämmitettyä eineslihapullaa, E-koodinakkia ja tölkistä (!) paistettuja lisäainecroissanteja!” (lue aikaisempi blogaus ja kommentit täältä). Ymmärrän kommentin MUTTA: jos kelpuuttaisin brunssilla vain luomun ja itse viljellyt pavut, olisivat vaihtoehdot aika vähissä. Sitäpaitsi: Pacificossa kasvissyöjäkin saa vatsansa täyteen, ei ole pakko syödä eineslihiksiä.

Helsingistä kyllä sai aikansa luomubrunssia: Artesanasta, varmaan muistatte. Mutta hei voi ANKEUS sitä kolkkoutta! Leppoisa sunnuntaifiilis oli paikasta kau-ka-na. Sen tekevät paitsi sisustus, musavalinta ja henkilökunnan käyttäytyminen, myös ihmiset ja ihmisiä Artesanassa ei ollut. Toisinaan paikan ruoka oli tosi hyvää, mutta ei aina, ja se varmaan koitui ravintolan kohtaloksi. Se on tosi sääli! Kyllä minä mielelläni nauttisin luomubrunssia sunnuntaiaamuisin, sellaista kun vain saisi kodikkaasta ja viihtyisästä paikasta.

Musiikista, miljööstä tai muustakaan ei tarvitse urputtaa kun valmistaa luomubrunssinsa itse kotona. Hifistellä voi vaikka kuinka, eikä vessaan tarvitse jonottaa, mutta hommiinhan siinä joutuu, ei se brunssi itsestään synny.

Jos haluat nauttia brunssin, joka ei sisällä eineksen einestä, testaa Klaus K:n versio. Jos Pacifico on opiskelijaystävällinen, on Klaus K ihan päinvastaista. 32 euron brunssi on luksusta, johon ei ihan kauhean usein viitsi panostaa, mutta voi kuinka maut ovat kohdallaan!

Buffetpöydän antimissa panostetaan lähiruokaan ja pöytä tarjoaa etenkin paljon erilaisia kaloja. Myös juureksia ja sieniä löytyy. Hintaan kuuluu lisäksi lämmin pääruoka, jonka voi valita kolmesta vaihtoehdosta. Valitsimme nieriän, joka oli valmistettu ihan nappiin, eikä koko ollut liian iso: vatsaan mahtui vielä jälkkärikin.

Klaus K:n brunssi on esimerkiksi loistava lahja. Me vietimme sunnuntaiaamuna ravintolassa syntymäpäivää, ja synttäribrunssista taitaa tulla tämän myötä tapa. Lasi kuohuviiniä, hyvää ruokaa, aikaa kahdestaan — tätä ei liian usein ole tarjolla. Brunssiksi Klaus K on ehkä tyyris, mutta 32 euron lahja ei taas tunnu ollenkaan pahalta, eihän? Kun ottaa huomioon, että hinta sisältää myös lounaan (emme syöneet koko päivänä tämän lisäksi muuta kuin iltapalan), on 32 euroa tällaisesta laadusta mielestäni ok.

Kuten paikas vessanpeili ilmoittaa, saa paikan ruoka hymyn huulille. Ja Eeva: tämän varmaan kelpuutat sinäkin? 🙂

Tosin: tämän raflasuosituksen jälkeen minua voi sitten varmaan moittia elitistiksi, Klaus K:ssa ruokaileva jengi kun ei ole sitä Morgenrotin punkkari-opiskelija-lapsiperhe -osastoa, jonka lomassa viihtyisin aivan mainiosti. Sitä on Pacificossa,  mutta siellä lymyävät ne kamalat einespullat. Ei oo helppoa!

Klaus K:n brunssi on mauiltaan loistava, mutta miljöö on liian kankea, ei ollenkaan rento sillä tavalla kuin minä toivoisin ja hinta on aika kova jokasunnuntaiseen brunsseiluun. Tällaista luksusta kaivataan ehdottomasti silloin tällöin, mutta jotakin relaksoituneempaa paikkaa etsin vielä — mistä saisi ne hyvät maut ja laadukkaat raaka-aineetkin!

Jos tiedät rennon brunssipaikan, mistä saa laadukasta ruokaa, vinkkaapa siitä postauksen perään. Minä ja muut lukijat kiitämme! Siihen saakka seikkailemme sattumanvaraisesti siellä täällä, eri mestoja testaillen. Sunnuntaina luvassa on Alia ja odotukset ovat korkealla.

Hyvää viikonloppua!