Menu

Säilykepurkki DocPointissa

Käynnissä on DocPoint, joka sisältää huiman määrän kiinnostavia dokumentteja. Olen ahdistunut siitä, etten ehdi töiden vuoksi katsomaan yhtäkään. Etenkin Katja Gauriloffin Säilöttyjä unelmia kiinnostaisi kovasti (lue Hannen juttu leffasta Uuden Mustan puolelta).

Kuva: docpoint.info

Hesarista lukemani jutun mukaan Gauriloffin elokuvaprojekti vei neljä vuotta ja näiden vuosien aikana hän matkusti ympäri maailmaa, keräten tarintoita ihmisiltä, jotka työskentelevät säilykkeen aikaansaamiseksi. Leffassa käsitellään niin itse säilykkeen valmistusprosessia kuin lopputuotettakin — tarkemmin ihmisiä, jotka meidän kaupasta ostamamme säilykkeet tekevät. Kuinka odotankaan pääseväni kuulemaan näitä tarinoita! Gauriloff on valinnut superkiinnostavan ja ajankohatisen aiheen, varmasti kiinnostava leffa.

Oma pieni tekoni dokumenttielokuvafestareihin liittyen on elokuva-arvio Briar Marchin elokuvasta There Once was an Island. En ole leffakriitikko ja koen, että olen aika huono sanailemaan mitään kauhean runollista, mutta tein parhaani ja löydät arvioni täältä. Suosittelen elokuvaa ehdottomasti. Se on hyvin havainnollistava pätkä siitä, mitä meriveden pinnan nousu oikeasti tulee saamaan aikaan. Haa: olen muuten kirjoittanut aiheesta vuonna 2009!

Aargh, olen jo myöhässä. Pakko juosta nyt junaan, ihanaa ja mielenkiintoista viikonloppua kaikille!