Menu

Tonnikalaboikotti etenee

Rakastan sushia, mutta japanilaisten ravintoloiden käyttämä tonnikala ei valitettavasti välttämättä ole fiksu valinta. Tiedätte jo miksi.

Uuden Mustan tonnikalaboikotti on ollut käynnissä koko syksyn ja muutosta helsinkiläisissä sushiravintoloissa on ollut havaittavissa. Viimeisimpinä Yume ja Tiger Sushi liittyivät tonnikalattomien japanilaisravintoloiden joukkoon. Kuvan aterian söin Uudenmaankadun Sushibaarissa, joka heivasi tonnarin listoiltaan syyskuussa tänä vuonna.

Vastikään tonnikalasta luopunut Yume lopetti kalan käytön siksi, että sen käyttämän tonnikalan sertifikaatti Friend of the Sea, ei ollutkaan sitä mitä ravintola kuvitteli.  Mitä eroa on esimerkiksi FOS tai vaikka MSC-sertifikaateilla? Onko MSC-tonnikalaa olemassa? Mikä on Blue Sea -sertifikaatti? Lue juttuni Uudesta Mustasta niin tiedät.

Nostokuva: letsmakesushi.com