Menu

Voihan guacamole!

Guacamoledippiblogaukseni kirvoitti teidät kommentoimaan. Joku osasi vinkata, että ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on vastikään suositellut kyseistä Mustan listan tuotetta Neljän tähden illallinen -ohjelmassa. Voit tsekata jakson ruutu.fi:stä.

Partanen valmistaa ohjelmassa kasvistortilloja, joihin laitetaan mm. mainitsemaani Pirkan guacamolehuttua (kuvassa).

Ravitsemusterapeutti suosittelee!

Ihmettelen Partasen suositusta. Hän puhuu ohjelmassa täysjyvästä ja kuidusta ja kehaisee muistavansa esimerkiksi leipien suola- ja kuituprosentit ulkoa, mutta lisäaineet eivät näköjään hänen mielestään vaadi erityistä huomioimista. Partasen huomio keskittyykin minusta (ainakin tässä ohjelmassa) enemmän elintarvikkeiden ravitsemustietoihin kuin raaka-aineiden laatuun ja lisäaineiden määrään. Onneksi ohjelmassa katsojia sentään valistaa ammattikokki, joka moittii Hannan guacamolevalintaa.

Miten kuluttajat saadaan olemaan kriittisiä kaupassa ja suosimaan terveellisiä valintoja, jos ravitsemusterapeuttikin suosittaa mömmöä, jossa on alle prosentti avokadoa (jonka tulisi olla tuotteen pääraaka-aine)? Me is asking.