Menu

Sikarokote jäissä

Muistatte ehkä, etten ottanut raskausaikana sikainfluenssarokotetta. Kävimme kuluneella viikolla neuvolassa ja olin nyt lapseni puolivuotistsekin yhteydessä aikeissa kysyä hoitajalta, mikä suositus parhaillaan on voimassa sikainfluenssarokotteeseen liittyen. Eipä tarvinnut kysyä, infolappu seinällä valisti, ettei THL parhaillaan suosita rokotetta annettavaksi.


Mediasta on saanut säännöllisesti lukea rokoteen aiheuttamista narkolepsiaepäilyistä, mutta en ollut aivan varma, suositellaanko rokotetta lapsille parhaillaan vai ei. Varmaa tietoa narkolepsian ja rokotteen yhteydestä ei siis ole vieläkään saatavilla. Miltä tuntuu äideistä, jotka viime vuonna rokotuttivat lapsensa — terveydenhuollon ammattilaisten kehotuksesta — aineella, jota nyt ei suositella skideille, varmuudeksi? Itse olisin suhteellisen kiukkuinen. Toivottavasti narkolepsialla ja sikisrokotteella ei ole yhteyttä. Saa nähdä.