Menu

Hälsans Kök

HUOM!! Oikaisu: Hälsans Kök -pihvit eivät sisällä natriumglutamaattia vaan natriumalginaattia. Bloggaajanne silmät ilmeisesti ovat epäkunnossa, kun ne näin temppuilevat. Olen todella pahoillani. Kiitos teille tarkkasilmäisille lukijoilleni.

Blogaus ei siis natriumglutamaatin osalta pidä paikkaansa.

T. Nolo-Noora

Jos kuulut heihin, jotka syynäävät tuoteselosteista E-koodeja ja välttelevät turhaa huttua — esimerkiksi natriumglutamaattia — olepa valpas kasvispihvien kanssa.


Valmistin lauantaina eräälle krapulaiselle miehelle vegeburgerin ja lankkuperunoita, ja hoidin ruokaostokset kamalassa kiireessä. Prisma ilahdutti mua yllätyksekseni luomumajoneesilla (!), mutta Hälsans Kök -kasvispihvit sen sijaan otin mukaan sen kummemmin tuoteselostetta lukematta. No kun oli ihan hirveä kiire! Kotona sitten huomasin, että soijapihvit sisältävät esimerkiksi natriumglutamaattia. Löydät tuoteselosteen täältä. Hmph.

Ihmettelette ehkä, kuinka tällainen asia tulee minulle puun takaa. Eihän se ole uusi juttu, että kasvisruoassa käytetään usein aromivahventeita (ja väriaineitakin). Kyllä minä muistan aikaisemminkin kasvispihvien tuoteselosteita päivitelleeni, mutta siitä on jo sen verran aikaa, että oli päässyt unohtumaan. Tällaiset soijatuotteet kun eivät ole mun jokapäiväistä ruokaa.

Kertokaapa te, mikä on kaupan paras vaihtoehto kasvispihviksi? Tiedän, että kannattaa tehdä itse, mutta silloin kun ei ehdi, mikä on paras vegepihvi?