Menu

Simply SIGG

Mun fiksu joululahja — ja kamerasta löytynyt uusi kuvausmode — innostivat kuvaussessioon.


Sain joululahjaksi SIGGin alumiinisen juomapullon. Se on kätsy, jos on roudattava vettä mukana, eikä halua juoda muovista. Olen nykyään jatkuvasti megajanoinen (koska imetän) ja vettä on pakko olla mukana kaikkialla.

On monta syytä vihata muovipulloja. Ne on turhaa roskaa. Ne antaa vedelle ärsyttävän sivumaun. Ne on rumia. Niistä saattaa irrota kemikaaleja veteen. Tosin kandee muistaa, että esimerkiksi bisfenoli-A -riski on etenkin muovipulloissa, joihin laitetaan kuumaa nestettä.

Kaivelin bisfenoliaihetta kirjaani varten ja selvitin, että esimerkiksi kaupan vesipulloissa ei bisfenolia käytetä (eli ne aika ohutta muovia olevat PET-pullot), mutta paksumpaa ja kovempaa muovia olevissa juomapulloissa — esimerkiksi urheilujuomapulloissa — niissä bisfenolia voi olla. Onneksi edes tuttipulloista ollaan kitkemässä kyseinen kemikaali. Toivottavasti bisfenoli saadaan hiiteen tulevaisuudessa muistakin elintarvikekontaktissa olevista muoveista.

SIGGin haluavalle on valikoimaa. Pullot ovat paitsi mukavan näköisiä, myös superkevyitä (eikä niistä liukene veteen kemikaaleja tai makua). Pulloja myydään varmaan muuallakin, mutta omani tiedän hankitun Ruohonjuuresta.

Ekoa huutava pullo ei pelasta maailmaa (mua ärsyttää vähän SIGGin alleviivaava teksti), eikä Islannin alumiiniteollisuudesta kertovan dokumentin nähtyään voi varsinaisesti pitää alumiinian tuotantoa ekotekona. Mutta jos ei halua juoda muovista ja omistaa yhden alumiinipullon, jota käyttää pitkään (ja jonka voi kierrättää)… Onko alumiini silloin ok? Musta on.

Ihanaa. Nyt voin täyttää pullon himassa suodatetulla vedellä ja ruodailla sitä mukanani oikein stailikkaasti. Heipat bisfenolille ja sivumauille.

Lisäys 26.4.2011. Selvitin SIGG-pulloni ekologisuutta ja kirjoitin aiheesta postauksen Uuteen Mustaan. Kannattaa lukea…