Menu

Linssit haltuun pt II

Flunssa alkaa hellittää, huh mikä tauti. Onneksi makuaisti on tallella ja onneksi linssikeitto on helppo tehdä. Kehitin tällä kertaa sopan vihreistä linsseistä. Reseptin pohjana käytin Vegaanin kasviskeittokirjan reseptiä ja olen nyt valmistanut keittoa kolmesti, mittojen pitäisi olla kohdallaan. Ihanan täyteläistä, ravitsevaa ja lämmittävää.

Näin se kuuluu:

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 3 rkl kasvisliemijauhetta (käytän itse Naturatan hiivatonta kasvisliemijauhetta)
  • 3 juurisellerin oksaa (varsisellerikin käy tarkoitukseen)
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 puska vesikrassia (ei pakko, voit tehdä hyvin ilmankin)
  • mustapippuria
  • 1/2 dl kookosmaitoa (Santa Mariassa ei ole lisäaineita)
  • öljyä
Paahda sipuli öljyssä. Lisää paprikajauhe ja paahda hetki. Heitä sekaan selleri pieninä palasina, sekä linssit, vesi ja muut mausteet. Jätä kookosmaito vielä tässä vaiheessa pois. Anna hautua noin tunnin ajan.

Soppa ennen soseuttamista

Kun soppa on valmista, soseuta kevyesti, mutta älä tee siitä kuitenkaan sosekeittoa. Tuntuu kivalta, kun sussa on sattumia. Sekoita vasta tässä vaiheessa sekaan kookosmaito.

Jos sinulle käy niin, että sopasta tulee liian suolainen (jos kasvisliemijauhetta esim. lorahtaa liikaa) voit kompensoida makua lisäämällä kookosmaitoa.

Keitto näyttää mutavelliltä, mutta kolmella ruokailijalla testattu soppa on saanut peukut kaikilta. Itse nautin soppani hamppuleivän ja itse tehdyn hummuksen kanssa. NamMM!