Menu

Ekovauva: korvikehommia

Yleensä olen tähän aikaan vauva kainalossa yläkerrassa, mutta nyt kun ravinnoksi käytetään muutakin kuin minua, voi iltaruokinnan suorittaa myös rakas siippani. Mä näköjään käytän tän vapaan lauantai-iltahetken mielummin bloggaillen, kuin vaikka katsoen leffaa. Hullu nainen.

Moni on jo kysellyt, että mitä korviketta tällainen luomuäiti vauvalleen käyttää? No luomukorviketta, tietenkin! Onneksi sellaista saa. Mulla ei ole mitään imetyshommia vastaan — päinvastoin. Täysimetys niin kauan kuin se vaan on mahdollista ja kätevää on ollut mun suunnitelma koko ajan — äidinmaito on vauvalle megatärkeää ja parasta ravintoa — mutta koska meikäläisen maitovarannot alkoi osoittaa hiipumisen merkkejä, oli otettava lisämaito kehiin. Nyt Isla saa siis pari kertaa päivässä Hollen 1 luomukorviketta.

Ostan korvikkeen Ruohonjuuresta tai Ekolosta, ja paketti maksaa about 10 euroa. Meillä on nyt mennyt vasta kaksi pakettia (ja aika paljon ainetta hukkaan, kun vielä treenaillaan määrien kanssa), mutta siis viikon pakettivauhtia on kamaa kulunut, suunnilleen.

Hollen korvike on jauhetta, joka sekoitetaan 50 asteiseen veteen. Mä en koe veden keittämistä ja jauheen sekoittamista vaivalloisena, mutta tietty Nestlé on laiskalle kivempi, se kun tarvitsee vaan lorauttaa pulloon ja lämmittää pari minsaa vesihauteessa. No, sanomattakin taitaa olla selvää, että meidän valinta ei ole Nestlé.

Hollella on kolme erilaista lehmänmaitopohjaista luomukorviketuotetta. 1 on tarkoitettu äidinmaidonkorvikkeeksi ja 2 sekä 3 ovat vieroitusvalmisteita. Hollelta löytyy myös vuohenmaitopohjainen korvike. Kaikkien tarkat ravintosisällöt löydät täältä.

Islalle korvike on kelvannut hyvin, mutta tuttavien poika sai siitä vatsanväänteitä. Ruohonjuuressa myydään myös toisen merkkistä luomukorviketta, jota me varmaan oltaisiin testailtu, ellei Holle olisi toiminut. Toistaiseksi kuitenkin homma on sujunut hyvin, joten eiköhän tällä jatketa.

… pakko vielä alleviivata, kun huomasin toisen postaukseni perässä melkoisen kiihkeää imetyskeskustelua, että kyllä, äidinmaito on musta vauvalle eh-dot-to-mas-ti parasta ravintoa ja ei, en lopeta imetystä ennen kuin on pakko. Nyt vaan tuntuu, että vauva tarvitsee lisäsafkaa, mutta ehkä neuvolassa ostaan neuvoa ensi kerralla mua, jos oman maidontuotannon vielä voi jotenkin kääntää nousuun. En tiedä. Kerron kun tiedän.