Menu

Suklaata orjatyöllä: ryhdistäytykää Panda ja Fazer!

Muistatteko, kuinka ihmettelimme elokuussa sitä, ettei Fazerilla ole luomusuklaata? Eipä ole reiluakaan. Eikä myöskään Pandalla. Siksi on tärkeää, että käyt allekirjoittamassa Pandalle ja Fazerille jätetyn vetoomuksen, jossa vaaditaan eettisesti tuotettua suklaata (reilua kauppaa ja luomua). Allekirjoita vetoomus ja jaa Ei orjuudelle -linkkiä Facebookissa. Kylmää suklaafaktaa löydät tämän linkin takaa. Oi, olisipa hienoa saada Fazerille reilu ja luomu sininen suklaalevy.

Tsekkaapa tämä klippi:

Kyseessä Tony Chocolonely -dokkarin traileri. Ihan uskomaton toi Nestlén edustajan kysymys: ”How do you spell that word, slave free?”. Pitääpä koittaa löytää jostain koko dokumentti. Toimittaja Tonylla on muuten dokkarinsa ympärille kokonainen nettisaitti ja blogikin. Ja tietenkin omaa suklaata… Saittia vaan ei ole käännetty englanniksi, harmillista.

Orjatyöstä puheen ollen: Uuden Mustan tämän viikon torstaina järjestettävään Blood in the Mobile -ennakkonäytökseen mahtuu vielä. Kyseessä on siis ensimmäinen Uuden Mustan lukijatapahtuma. ”Esitämme ennakkoon 11.11. klo 17.30 Yle TV1 Ulkolinjan Blood in the Mobile -dokumentin Andorrassa, jonka jälkeen käydään vielä keskustelua aiheesta. Ilmoittaudu osoitteeseen uusi.musta@yle.fi! Lue myös Terhin juttu aiheesta”. Teksti lainattu Uuden Mustan etusivulta.