Menu

Huumaava hummus

Muistatte varmaan kuinka kerroin, että personal trainerini Kaisa on tehnyt mulle kunto- ja ravitsemusohjelman, jota olen koittanut alkaa noudattaa. Tunnustan rehellisesti, että esikoisteoksen finalisointi, muutto ja vauva ovat taanneet sen, ettei syys- ja lokakuussa juuri urheiltu ja nyt olen vielä ollut keljussa flunssassa, mutta kyllä tää tästä kohta…

Ostin jo hiton painavat painot (5 kiloa per käsi!! Kaisa kylläkin puhui 7 kilon punteista, mutta 5 saa riittää, I say), nyt pitäis vaan alkaa nostella niitä. Mietin eilen painoja hiplatessani, että on varmaan ostettava sellaiset salihousuäijien käsissä näkemäni hanskat, koska en halua hinkata tollasta epäilyttävän oloista muovia paljain käsin.

Helpompaa on ollut muuttaa ruokailutottumuksia, tai siis viilata niitä Kaisan haluamaan suuntaan, koska syödä on pakko. Siitä ei voi laistaa. Mun käskettiin alkaa nauttimaan kananmunia päivittäin, mikä on johtanut siihen, että nyt tiedän mistä sana munapieru tulee. Sori nyt jos kerron liikaa, mutta hiton ärsyttävää, että kananmunatkin laittaa mahan sekaisin. Ei musta ennen niin ole ollut. Ehkä se johtuu määrästä. Päivittäinen kananmunailu kun ei ole aikaisemmin ollut tapana.

Tämän lisäksi olen saanut ohjeeksi nauttia 100g luomulihaa päivittäin, jos mahdollista. No ei ole tapahtunut, mutta koska Prismasta (lähikauppani) saa kotimaista karitsan jauhelihaa (lampaiden pito on Suomessa on selvitykseni mukaan melko eettistä), olen alkanut valmistaa siitä joka viikko jotain. Tänään tein kaalilaatikkoa, viime viikolla kreikkalaisia lihapullia (resepti tulossa!).

Kolmas ravitsemusohje oli alkaa nauttia hamppuproteiinia päivittäin smoothien seassa, senkin olen toteuttanut. En tosin ihan joka päivä vedä protskujauhoa, mutta about joka toinen. I´m getting there.

Sain myös komennuksen nauttia 100 g papuja päivittäin. Olen ajatellut, että herneetkin kuuluvat tähän samaan kategoriaan (en tosin ole tarkistanut asiaa Kaisalta..), joten olen alkanut valmistaa entistä useammin hummusta.

Hummus on ihan huumaavan makuista, oman versioni teen tällä reseptillä:

  • korianteripuska
  • 1 tölkki kikherneitä
  • 4 rkl tahinia
  • 1/2 sitruunan (tai limen) mehu
  • 2-3 valkosipulin kynttä

Tehosekoittimeen ja surrurrur. NAAAM! Eikä hummusta tarvitse nauttia jonkun höttöleivän kanssa, esimerkiksi mä laitan sitä ruisleivälle. Voi nauttia myös dippinä tai soosina.