Menu

Blood in the Mobile

Halusin säästää elokuvan katsojat vauvan käninältä, joten en osallistunut eilen Uuden Mustan elokuvailtaan. Blood in the Mobile -dokkari kirvoitti 1,5 tunnin keskustelun ja paikalla ollut dokumentin ohjaaja Frank Poulsen oli kuulemma kovin otettu vastaanotosta. Keskustelusessio oli kuulemani mukaan erittäin antoisa, voit katsastaa sen Bambuserista.

Nokia on jo ennättänyt kiistämään väitteen, että puhelimissaan olisi verimineraaleja, vaikka dokumentin ohjaajan mukaan kännykkäjätti ei ole pystynyt vakuuttamaan, ettei verimineraaleja käytettäisi. Katso juttu Nelosen nettisivulta. Hs.fi puolestaan otsikoi ”Verikännykät dokumenttiin haluttiin yksipuolinen tarina”. Toivottavasti aiheen käsittely mediassa ei jää tähän. Voit tsekata dokumentin itse 8. joulukuuta TV1:n Ulkolinja-sarjassa. Tässä traileri:

Lue myös Terhin juttu Ei veretön vaan reilun kaupan kännykkä.

Kyllä ne tanskalaiset osaa. Juuri vasta kerroin tanskalaisen toimittajan dokkarista, jossa hän haastaa itsensä oikeuteen epäeettisen suklaan syömisestä ja hiillostaa mm. Nestléä aiheesta. Hyvä Tanska.