Menu

Totuuksia

”Ostetaanko markkinoilta jotain herkkuja?”
”Ei, koska mä haluan tän mahan veks.”
”Minkä mahan?”
”No nää raskaudesta jääneet pari kiloa.”
”On sulla isompi takapuolikin kun ennen.”
”Kiitti.”

Äidit on ärsyttävän rehellisiä. Eipä tullut sitten edes harkittua markkiaherkkuja, kun mahan lisäksi kuulemma äässikin on isompi kuin ennen. Ärsyttävää. Mutta todellisuutta. Sen verran on kuitenkin todettava, että jos raskausajalla oikeasti noudattaa about samaa ruokavaliota kuin ennen sitä, tai pysyttelee terveellisessä ravinnossa, häviää raskauskilot kyllä itsekseen, ei se mitään ydinfysiikkaa ole. En tajua miksi naistenlehdissä aina ihmetellään, että joku julkkis tai malli x on ”vain pari kuukautta synnytyksestä” jo takaisin vanhassa kropassaan. Mäkin oisin varmasti, ellei mun allergiat ois helpottaneet raskauden ajaksi, enkä siitä innostuneena ois vedellyt niin paljon vehnä-sokeri -herkkuja. Ihan omaa syytä siis. Eikä se nyt niin vakavaa ole. Maailmassa on isompiakin murheita kuin jotkut säälittävät kaksi, kolme raskauskiloa ja hiukan levinnyt perse, tiedän. Tuntuu melkein nololta kirjoittaa tästä. Mutta kun olen vähän perfektionisti.

Raskausaikana kandee kuitenkin kaikesta huolimatta olla tarkkana mitä syö ja tekee, tästä lisää lähipäivinä, kunhan saan kirjoitettua juttuni valmiiksi.

Hyvää viikonloppua!