Menu

Löytöjä mulle — ja muille

Tein Islan syntymän jälkeen ekan kirppissukelluksen yksin kuluneella viikolla Salossa. Vaikka nukkuvan skidin kanssa voi ihan hyvin rundailla kirpputoreilla, on vauvoilla taipumuksena herätä aina silloin, kun itse on vasta pääsemässä vauhtiin. Niinpä oli ihanaa luksusta saada pari tuntia omaa kirppisaikaa. Tein ihan sikahyviä löytöjä — jätin myös monia kivoja juttuja kirppikselle.

Mukaan tarttui talvitakki itselle (ja ystävälle), design-tuoli vitosella, kaksi hyllykköä kotiin, mieletön säilytysratkaisuesine, joululahjoja, ihana Bitte Kai Rand -neuletakki 80-luvulta… Arkista käyttökamaa, ei mitään koristehuttua siis. Koska tykkään lesoilla kirppislöydöillä, enköhän esittele kaikki edellä mainitut asiat kunhan ehdin kuvata ne.

Jätin myös joitakin mainiota juttuja hankkimatta, esimerkiksi nämä retrovaunut:

Vaunun sisuksen hiirikuosi on aika mieletön 🙂

Ora-merkkisistä vaunuista pyydettiin 75 euroa. Vaikka ne oli ihan sikamakeet, on meillä jo mitä mainioimmat vaunut ja täytyy myöntää, että tuo lievän muovinen meininki ei oikein innosta. Mutta hienot silti.

Hei kertokaapa kokeneemmat mutsit: vetääkö skidi lipat huopikkaissa?


Nämä Jantuset jäivät nimittäin nyt myös kirppiksen hyllyyn, mutta aika usein törmään kirpputoreilla lasten huopikkaisiin. Onko ne käytännölliset skidille? Kandeeko ostaa?

Kirpparille jäivät myös nämä kengät. Oivat, mutta mulle pienet — harmi!


Jos jalkasi on 51/2 kokoa ja taskussasi on kaksi ylimääräistä euroa, ja liikut Salon suunnalla, haepa nämä mukaasi Salon suurkirppikseltä. Hyvässä kunnossa ja sikahienot! Eikä tarvi ostaa ensi keväänä jonkun ketjulafkan uusia nahkakankiä.

Ja tämä kello, jätin senkin kelkasta, koska en ollut varma sen toimivuudesta. Mutta joku tällainen on hakusessa. Niin kaunis ja ajan patinoima, että aah! Tuo hyvää fiilistä mihin tahansa übermoderniin kotiin.

… ja se designtuoli, jonka alussa mainitsin, näyttää tältä:

Siellä se nökötti pölyisenä ja hissukseen erään kirpputorin keskellä, kyljessään viiden euron hintalappu. Todella ergonominen tuoli ja juuri sopivalla tavalla kuluneen näköinen. Nyt vaan mietin, että minkäköhän merkkinen se on joskus ollut, sillä nahassa lukee Made in Italy ja metalliosasta löytyvät kirjaimet F ja Z. Mä en siis ole sen designiudesta varma, mutta veikkaan, että se on jotain laatumerkkiä, muotoilu ja materiaalit puhuvat sen puolesta. Jos joku teistä hoksaa, mikä tuoli on kyseessä, vinkatkaapa!