Menu

Honung

On pari asiaa, joita keittiössäni on aina, hunaja kuuluu niihin.

Syön hunajaa päivittäin, yleensä aina pelkältään, dippaamatta sitä kuumaan juomaan. Ensinnäkin haluan hyötyä kaikista hunajan terveysvaikutuksista, toiseksi hunaja ei vaan oikein sovi vihreän teen sekaan, syön sitä siis sellaisenaan. Mun mielestä hunaja on ehkä täydellisin maku, mitä luonnosta saa.

Testailen aina mahdollisuuden tullen eri makuisia hunajia, kuvassa Töölön torin Kakkukeisarista ostamani pieni purkki lakkahunajaa. Se on ihan uskomattoman hyvää, ja sopii mainiosti esimerkiksi herkkuleipien tekoon.

Ostin vastikään Salon markkinoilta tyrnihunajaa sekä palasen hunajaa kennossa. Siitä luvassa blogaus pian! Olisipa mahtavaa jonain päivänä kerätä hunajaa omista mehiläispesistä… Siitä tulikin mieleeni: muistatteko, kun piipahdin toukokuussa tutstumassa Yhdysvaltain suurlähetystön mehiläispesään? Sieltä saatiin heti ekan kesän päätteeksi 30 kiloa hunjaa, aika satsi!