Menu

Nappii ja vetskarii

Kerroin teille alkuviikosta housuprojektista, vanhojen vaatteiden fiksaamisella jatketaan.

Olen kiintynyt moniin vaatehankintoihini, ja korjautan mielelläni vanhaa — tai fiksaan ihan uuteen uskoon. Yksi lempitakkini, Dieselin parka, löysi tiensä vaatekaappiini muistaakseni vuonna 2004. Takki on palvellut joka kevät ja syksy ansiokkaasti. Joitakin vuosia sitten takin napit alkoivat hajoilla, ja se on harmittanut, sillä vyö ei aina pidä kunnolla ja takin sisään tuulee.

Päätin nyt vihdoin kiikuttaa rotsin ompelijalle, sillä halusin nappien tilalle vetoketjun. Kyllä kannatti, sillä vetskarin sai ommeltua paikoilleen niin, että napit pystyi jättämään niille sijoilleen (toimivat hyvin kivoina yksityiskohtina), ja hintaa hommalle tuli vain 29 euroa, koska ompelijalle projekti oli luonnollisesti kovin nopea toteuttaa.

Parasta on, että takkia voi yhä pitää kiinni napeillakin (niillä muutamalla ylimmällä, jotka toimii), joten rotsia voi pitää kiinni joko vähän löysemmin vetskarilla, tai vähän tiukemmin napeilla. Kätsyä. Vanha on uusi uusi.