Menu

Lempeä luomupunkku

Hehheh, mä postaan terveysasiaa proteiinismoothiesta, ja kaksi ekaa kommenttia koskee valokuvassa taustalla näkyvää punaviiniä 🙂

Kyseessä on mainio L´Auratae Nero d´Avola -niminen luomupunaviini. Alkon sivuilla viiniä kuvaillaan sanoilla ”keskitäyteläinen, notkea, tumman kirsikkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, hennon yrttinen”. Mun mielestä se on maultaan aika voimakas ja mehevä (mä en osaa tän paremmin hifistellä viinitermeillä) ja sopii erinomaisesti niin tumman suklaan kuin lampaan kanssa, molemmat on testattu.


Luomuviinin pakkauskin on ekotietoinen: etiketissä mainitaan, että etiketti on 100% kierrätyspaperia, lasi on kierrätettyä, samoin pahvi (mikä pahvi, I is asking??) ja muste on kasvipohjaista sellaista. Ihan kivoja ominaisuuksia, mutta suurin osa kuitenkin valinnee viininsä maun ja hinnan perusteella. Siksi onkin erityisen kivaa, että viini maksaa 8 euroa!

Pieni viiniblogi on antanut punkulle arvosanat 10 ja 10-, Viini-lehtikin suosittelee. Ja Kurpitsamoska kuvailee viiniä ihanasti ”hyvän makuiseksi”. Sitä se on!