Menu

Kauneusvirhe

On trendikästä olla eko ja ympäristötietoinen ja myös festarit mainostavat nykyään vihreää ajatteluaan. Niin myös viikonloppuna järjestetty Flow. Uusi Musta kertoi seuraavaa:

”Flow Festival on tänä vuonna suunnitellut Pöyryn kanssa viimevuotista perusteellisemman ympäristöohjelman, jossa on huomioitu jätteiden määrä ja lajittelu, artistien matkustus, yleisön liikkuminen sekä energiankulutus, kertoo tiedottaja Matti Nives”.

…mutta todellisuus oli lauantaina tämä:

Tyhjiä pulloja oli aivan h—ti festivaalialueen pääsisäänkäynnin edessä kymmenien metrien matkalla, eikä astioita pulloille oltu varattu kuin muutama hassu pömpeli! Huvittavaa, että jätteiden lajittelu on oikein erikseen mainostettu panostuksen kohteena, ja sitten festari toivottaa vieraansa tervetulleeksi jätekasoin. Sanottakoon, että kuvat antavat tilanteesta todellisuutta ruusuisemman kuvan, tyhjiä pulloja oli oikeasti paljon.

Ehkä tilanne olikin seuraava: Flow-festarialueella kierrätys oli fiksattu, mutta festarialueen edusta ei olekaan festivaalijärkkääjien vastuulla. Ehkä? Tietenkin voi syyttää festariväkeä siitä, että portille marssitaan omien pullojen kanssa, mutta eikö se ole oletettavaa? Meilläkin oli mukana vesipullo, jolle etsittiin sijoituspaikkaa — jotain muuta kuin asfalttikenttä. Kyllä se roskis löytyikin, mutta ei liene vaikea arvata, että se oli täynnä. Niin hienosti kuin Flow muuten olikin järkätty, oli tämä ehdottomasti viikonlopun ärsyttävä kauneusvirhe, johon toivottavasti ensi vuonna panostetaan paremmin.