Menu

Raikasta raparperijuomaa

Lisäaineettomilla ja sokerittomilla kesäjuomilla skoolaus jatkukoon! Tämä helppo raparperijuoma on ihanan raikas kesädrinksi, joka syntyi vahingossa, kun keittämistäni raparpereista säästämäni neste piti käyttää johonkin.

Tee siis näin: viipaloi raparperinvarsi ja heitä palaset vesikannuun. Pienikin määrä riittää. Lisää kannulliseen vettä pari desiä raparperien keitinlientä ja laita homma hetkeksi jääkaappiin. Maku on tosi raikas, eikä juoma kaipaa sokeria laisinkaan.

Kuvassa kannuun ei vielä ole lisätty raparperin keitinlientä, joten siksi homma näyttää pelkältä vedeltä. Keitinliemi tuo juomaan ihanan vaaleanpunaisen aavistuksen.

Sekaan sopisi mainiosti vielä vaikka tuore basilika (jota muuten ängen kaikkialle) ja mansikat. Erityisen hyvin juoman kanssa nautittavaksi kävisi iso annos auringonpaistetta. Mihin se oikein katosi?