Menu

Kuukuppi… sinne.

Voin heti alkuun sanoa, että mieslukijat: tämä blogaus on nyt naisille.

Minulle hehkutettiin kuukuppia jo ajat sitten. Olin tekemässä aiheesta omiin kokemuksiin perustuvaa juttuakin, mutta sitten yhtäkkiä mun menkat lopahti — ihan loogisesta syystä — ja juttu jäi tekemättä.


Kuva: lunette.fi

Monet nykynaiset haluavat vauvalleen kestovaipat, se kun on ekologisempaa ja halvempaa kuin kertakäyttövaippojen käyttö. Yhden lapsen vaippavuori on noin 400 kiloa jätettä, about 5000 vaippaa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla vaippoja roudataan kaatikselle 10 miljoonaa kiloa vuodessa?!! Kestovaipat skidille on siis ihan oikeasti ekoteko.

… mutta entäpä ne omat suojat? Keskivertonainen käyttää elämänsä aikana n. 10 000 kuukautissidettä. Kertissiteitä viedään kaatikselle noin 300 miljoonaa vuosittain (lähde: Yhteishyvä 3/10).

Eikö ole epäreilua, että lapselle laitetaan kestovaipat ja sitten itse käytetään kertakäyttösiteitä ja tamponeja? Kyllä mua ainakin ottaisi nuppiin, että mutsilla on helpot kertissysteemit ja itsellä jotkut hiton pestävät kestovaipat. Kieltämättä itseäni puistattaa ajatus kestosuojista itsellä…yök. Mutta kuukuppi on jo vähän helpostilähestyttävämmän oloinen asia. Olen luvannut itselleni, että heti kun asia taas on ajankohtainen, otan kuukupin vihdoin testiin, koska ei vaan ole mitään järkeä dissata jotakin, jolle ei ole antanut mahdollisuutta! Ja koska kertakäyttösuojat on epäekologisia, eihän siitä mihinkään pääse.

Koska mun testailussa nyt menee hetki, ja saanette kuulla kokemuksistani vasta joskus tulevaisuudessa, vinkkinä, että Uusi Musta on ottanut kuukupin ja muita kestosuojia testiryhmän testattavaksi, joten tulette kuulemaan kokonaisen ryhmän mielipiteitä tuotteesta. Odotan itse naisten mielipiteitä ja kokemuksia innolla!

Psst… Ja koska monella teistä varmasti on kokemuksia kestosuojista, avatkaapa sanainen arkkunne blogauksen perään!