Menu

Tigi on vähän eko

Kysytte usein eri kosmetiikkabrändien uskottavuudesta, kun ne väittävät olevansa vihreitä, ekologisia tai ”organic”. Tigistä on kyselty pariinkin otteeseen, joten tässäpä Tigi-postaus.

Tigi on lanseerannut Love Peace Planet -products -sarjan, joka tietty viittaa ekologiseen ja ihmisystävälliseen tuotesarjaan. Ekaksi silmään pistää se, ettei tuotteilla ole mitään Euroopassa käytettävistä (tai ylipäänsä mitään) luonnonkosmetiikkasertifikaateista. Kun kyseessä on näin iso lafka kuin Tigi, on aivan salettia, että sertifikaatin käyttöoikeus olisi ostettu, jos tuotteet täyttäisivät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.

Tigin ekofiilistelyt perustuvat mm. seuraaviin seikkoihin:

  • Tuotteissa on luomuraaka-aineita, mutta vaihtelevasti, eikä tarpeeksi, jotta tuotteet täyttäisivät sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit.
  • Tuotepakkauksissa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia.
  • Tuotteissa ei ole käytetty parabeeneja (hyvä!).
  • Ainakin osa tuotteista on vapaa synteettisistä hajusteista.

Ihan hyviä juttuja siis. Mutta olisin halunnut nähdä tuotteiden INCI-listat, ja niitä ei valmistajan sivuilla ole. Jos löydätte linkin tuoteselosteisiin, laittakaapa linkki mullekin! Muussa tapauksessa mun pitää käydä kaupassa nuuskimassa tai pyytää maahantuojalta lista, siten saan tehtyä teille paremman raaka-ainearvion.

Mutta lyhyesti: Tigin Love-Peace-Planet -sarja on varmasti parasta antia, mitä Tigin tuotevalikoimasta löytyy, mutta luonnonkosmetiikkaa tuotteet eivät ole, eikä tämä yksi ”vähänekosarja” seivaa sitä faktaa, että iso osa Tigin muista tuotteista on yhtä synteettisten kemikaalien megacocktailia.