Menu

Sweet honey — kohta Eirassa

Mun mehiläisinnostus sen kun kasvaa. Olin eilen illalla läsnä Yhdysvaltain lähetystössä, kun Bruce ja Cody Oreckin pihaan sijoitettiin 15 000n mehiläisen yhdyskunta. Myös pariskunnan Deckart-koira seurasi hommaa kiinnostuneena.

Videoita ja kuvia tapahtumasta löydät Uudesta Mustasta.

Aloin kehitellä ideaa YLE-mehiläisistä, ja Katja jo brändäsi mielessään meille liikelahjahunajaa 🙂 Mä kuulkaa väitän, että parin vuoden päästä meihäispesiä on ympäri pääkaupunkiseudun kattoja, katsotaan vaan!

Hunajaan liittyen: uusimmassa Kuukausiliitteessä oli hunajaisten energiapatukoiden reseptejä, joista yksi kuuluu näin:

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl pergaa (maitohappokäynyttä siitepölyä)
  • 1 rkl siitepölyä
  • 1/2 dl kuivattuja aprikooseja

Kiinostavan kuuloista… Tämä on siis patukkapohja, jonka päälle voi sitten laittaa erilsia kuorrutuksia. Pergaa saa lehden mukaan ainakin Eat & Joy -maatilatorilta ja Juuren puodista. Siitepölyä nyt saa melkein kaikista eko- ja luontaistuotekaupoista. Pitää ehkä testata tätä reseptiä, ja laittaa Kemppariin oma versio tuosta, kuorrutteineen kaikkineen…