Menu

SE aika vuodesta…

Nyt on se aika vuodesta, eli NOKKOSJAHTIAIKA! Muistatte ehkä, kuinka mä jahtasin nokkosia viime syyskuussa. En idiootti ymmärtänyt, että niitä kuuluu kerätä ehdottomasti keväällä, juuri nyt toukokuussa, kun ne ovat uusia ja herkullisimmillaan.

Nokkonen on ehdottomasti suomalaisen metsän superruokaa, näin kirjoitin teille syyskuussa: ”nokkonen sisältää C -vitamiinia viisi kertaa niin paljon kuin appelsiini, kalsiumia kolme kertaa enemmän kuin maito, ja rautaa seitsenkertaisesti pinaattiin nähden ja lisäksi vielä piitä ja proteiinia”. Ei pöllömpää, ja tää tavara on ilmaista, ja hyvää. Mars metsään siis, mutta ei kande kerätä nokkosia ihan mistä tahansa! Lue aikaisempi postaukseni aiheesta.

Nokkossaaliini jäi siis syksyllä laihaksi, mutta asia on nyt korjattu: sain tänään nokkostoimituksen kotiovelleni ja valmistin nokkosista pizzaa! Meri-Tuulin nokkospesto on ihan SAIRAAN HYVÄÄ, ja tulenkin ihan salettiin valmistamaan sitä jatkossa. Se on aivan täydellinen dippi- tai levite, ja mikä parasta, sopii vegaaneillekin. Vaikkei siis pizza sinua innostaisi, kokeile tehdä ainakin Merkkarin nokkospestoa. Vaadin!! … tai siis suosittelen lämpimästi 🙂

Psst… Myös Mari Koo on juuri kokkaillut nokkosruokaa. Tsekkaa nokkos-tofupiirakan ohje Kulutusjuhlasta!