Menu

Palautetta

Julkisessa työssä saa helposti palautetta ja olen saanut sitä viimeisen viiden vuoden aikana paljon. Palautetta on tullut tv-aikana ja etenkin blogin myötä, niin positiivista kuin negatiivistakin. Usein anonyymi palaute on enimmäkseen negatiivista, mutta sellaisiahan ihmiset ovat: valittamiseen on matalampi kynnyt kuin kehumiseen. Sain eilen kaksi hyvin erilaista viestiä. Nimimerkki Ärsyyntynyt kirjoitti eilisen ohjelmamme jälkeen Uuden Mustan puolella:

”Hei vähän ammattimaisempaa otetta nyt! Turhaa löpinää, ei mitään uutta tietoa, ihme vierailijavalintoja…Onko hygienihypoteesi jo näytetty toteen…no ei ole!, paljon uusiakin aspekteja jo tullut hommaan, saasteet jne. Ja esim. maitohappobakteerijutun olisi voinut selvittää etukäteen, itsekin jo puolitoista vuotta sitten raskaana ollessani tiesin asiasta. Nooran omaa napaa ja ”täydellisyyttä” ei jaksa. Esim. mainitsin Kemikaalicocktailiin myös omana raskausaikana lastenvaunujen myrkyistä, ja nyt joku ”ystävä” on Nooralle asiasta vinkannut, niin kauhea haloo asiasta.. Eipä sillon kiinnostanut”.

… ja sitten sain tällaisen:

”Kuuntelin ekaa kertaa Uuden mustan radiolähetystä (sitä kosmetiikka-aiheista Areenasta), ja olen kyllä vaikuttunut! Kosmetiikkaan itseensä liittyvän hämmennyksen ja ahdistuksen lisäksi tietty. Mutta noin pari vuotta Kempparia seuranneena ni on varmaan jo aika kiittää, keep up the good work! 🙂 Sun kaltaisia naisia tää maailma tarvitsee”.

Palautteet osoittavat hyvin sen, että yleisössä on hyvin erilaisia ihmisiä, joilla on eri tarpeet, halut ja tiedot, eikä kaikkia vaan voi miellyttää. Yhdelle itsestäänselvät asiat ovat toiselle uusia — niin se vain on!

Se, että ”Ärsyyntynyt” on selvästi harmissaan siitä, etten aikanaan ole tehnyt hänen juttuvinkistään selvitystä, on ymmärrettävää, mutta saan niin kauheasti mailia (sähköpostissa nyt yli 1000 lukematonta viestiä) ja palautetta, etten vaan ehdi ja pysty reagoimaan kaikkeen mailiin ja juttuvinkkeihin joita saan. On myös myönnenttävä, ettei esim. lastenvaunuasia ole ollut omalla prioriteettilistalla kovin korkealla, koska vauva-asia vaan ei ole ollut ajankohtainen. Asiat muuttuu ja niin myös omat intressit, se lienee ihan luonnollista?

Jään pian äitiyslomalle. Olen oppinut kevään aikana todella paljon. Tammikuussa en tiennyt mitään radion tekemisestä ja nyt takana on 9 Uusi Musta! -ohjelmaa, joihin olen varsin tyytyväinen (tosin eilisen lähetyksen tekniset ongelmat vähän harmittavat). Uuden oppiminen on mahtavaa ja pian edessä onkin taas aivan uudenlainen rooli: äitinä. Se on ihan uskomattoman jännää! Nyt voi vetää arskat otsalle ja alkaa odottaa h-hetkeä, johon ei enää ole pitkä aika.

Pakko vielä antaa palautetta — teille! Olen tosi otettu kaikista radio-ohjelmaan tulleista puheluista, vieraista ja nettikeskustelusta — ja mediassa seuranneista jutuista, joita Uusi Musta! on saanut aikaiseksi. Keskustelunherättäminen on onnistunut, ja siksi mä tätä teen. Mulle isoin epäonnistuminen olisi olla hajuton ja mauton, sellainen ”ihan kiva”. Silloin homman voi yhtä hyvin lopettaa.

… ja palautetta — sitä saa lähettää aina, mutta senhän te tiedättekin 🙂