Menu

Korkeavuorenkadun aarreaitta

Muistatte ehkä myrkkytiuolit, joista oli useaan otteeseen juttua esimerkiksi Kuningaskuluttajassa. Nykyajan massatuotannossa huonekaluihin ruiskitaan ties mitä kemikaaleja, joista ainakaan allekirjoittanut ei ole ihan kamalan innoissaan. Dimetyylifumaraatilla ja kavereilla ei ole mitään asiaa mun iholle, istun mielummin ihan vaikka lattialla. Prkl.

En tosin suosi vanhoja huonekaluja siksi, että koen ne kemikaalikuormitukseltaan turvallisempina, mutta se on ihan kiva bonus. En tiedä teistä, mutta musta on jees ettei perse pala tai sula kun istun sohvalle. Lähinnä suosin silti vanhaa ja käytettyä fiiliksen, uniikkiuden ja ekologisuuden vuoksi. Uudessa tuotteessa on harvoin yhtä paljon fiilistä kuin ajan patinoimassa huonekalussa. Joku Ikea-sohva vaan ei ole mun juttu.

Yksi suosikkipaikoistani Helsingissä on antiikkikauppa Fasaani, jonka uumenista voi hyvällä tuurilla löytää mitä tahansa. Hintahaitari on toki laaja: joukossa on kalliita designhelmiä, mutta myös huokeampaa kamaa.

Itse käyn Fasaanissa yleensä fiilistelymielessä, en ole tainnut ostaa paikasta mitään moneen vuoteen, mutta silmänruokaa ison antiikkikaupan uumenissa kyllä on! Eikä valikoima siis kata ainoastaan huonekaluja, myös astioita, vaatteita ja muuta pientavaraa on tarjolla.

Fasaani löytyy Korkeavuorenkadulta ja se on aika iso mesta, joten varaa aikaa piipahtamiseen. Ja jos ei halua, että monen sadan euron designhuonekalut hyppivät silmille, suosittelen suunnistamaan Kierrätyskeskukseen. Siellä oli kuulemma taas eilen ollut ihan ”helmi kamaa” tarjolla. Eikä hinnatkaan huimaa päätä. Minä tarvitsisin lipaston. Ehkä jommastakummasta putiikista sellainen vielä löytyy…