Menu

Kevytmaailma

Me tehdään Katjan kanssa duunia vähän kaikkialla. Viime viikolla päivystettiin Sis. Delissä ja eilen lounaspaltsuiltiin Lasipalatsin terassilla. Ja me kyllä ansaittiin aurinkohetkemme! Oltiin ihan jäässä sukellettuamme aamupäivän ajan mm. K-marketin pakastearkkujen syövereihin ja maitotuotehyllyjen uumeniin. Ai mitä me siellä tehtiin? No metsästettiin kevyt-tuotteita, ja niitä löytyi ihan hitosti! Mutta kysymykseni kuuluu: mihin kukaan tarvitsee kevytpizzaa tai -sipsejä? Enkä henkilökohtaisesti kyllä tajua niitä muovin makuisia kevytjuustojakaan. Pthyi. Kandee kuunnella lauantain ohjelma, luvassa nimittäin paljon asiaa kevyttuotteista.

…mutta siis: kesä on alkanut! Mun eilinen työlook todistaa sen.

Mietitiin Katjan kanssa, miksi kukaan asuu Suomessa? Se on epäekologista, epäloogista ja maailmassa on ehkä ziljoona paremmalla ilmastolla varustettua paikkaa, johon voisi ankkuroitua. Why to be here? Is not understanding. Meidän esi-isien on ollut aivan pakko vaeltaa tänne kesällä. Ei tätä muuten mikään selitä.

Täälläpä sitä vaan ollaan jostain ihmeen syystä. Ja ne ekat lämmittävät auringonsäteet on vaan jotain uskomatonta elämän eliksiiriä. Mutta en mä kuitenkaan tajua, että miten jo eilen näin Espalla kasvoista palaneita tyyppejä?! Liika on liikaa — niin kevyttuotteiden kuin auringonkin osalta.