Menu

Aavistus Berliiniä

Mulla on ihan kamala Berliini-kuume. Vuosi sitten tähän aikaan odotin kuin kuuta nousevaa sitä edessä olevaa kahta kuukautta, jonka viettäisin lempikaupungissani asuen. Ja ikimuistoinen kesä se olikin! Tiedoksi niille, jotke ette vielä viime kesänä seuranneet Kempparia, että Berliinin seikkailuistani löytyy 12-osainen videopäiväkirja YLE Olotilasta. Berliini-Blogini sisältää hyviä matkailuvinkkejä niille, jotka ovat suuntaamassa kaupunkiin lähiaikoina. Päiväkirjassa on ruokaa, muotia, kirppareita, kierrätystä, kulttuuria jne. Ich liebe Berlin!!

Berliinissä asumisessa yksi mahtavin juttu oli se, että teimme ruokaostoksemme luomumarketista, jossa oli ihan yhtä kattava valikoima ruokatavaraa, kuin suomalaisessa lähikaupassakin. Ilahduinkin isosti kun huomasin taannoin, että Suomesta saa nyt Berliinissä suosimiani Streich-tahnoja!

Osaava tekee tietty tällaisia itse, mutta laiska ostaa kaupasta 🙂 Mun täytyy nyt myöntää, etten muista ostinko tän Ruohonjuuresta vai Ekolosta, mutta ehkä sanoisin Ekolo…

Mitä tämä herkkulevite sitten on? Streichin aurinkokuivattutomaattitahna sisältää: auringonkukansiemeniä, vettä, tomaattisosetta, auringonkukkaöljyä, sipulia, tomaattia, riisisiirappia, omenamehutiivistettä, merisuolaa, sitruunamehutiivistettä, tomaattijauhetta ja valkosipulijauhetta. Tuote on gluteeniton ja maidoton ja sopii vegaaneille. Ihan sairaan hyvää! Sopii mainiosti ihan minkä tahansa leipälaadun päälle.

Mun on vaikka kuinka kauan pitänyt tehdä mun superblenderillä vastaavanlaista tahnaa, mutten vaan ole saanut aikaiseksi. Heti kun saan ekat omat levitteet tehtyä, laitan kokkailukokemuksia tänne. Onko teillä hyviä kotitahnareseptejä?