Menu

Ruoka loppuu!

Hei mä en kestä tätä suomalaisten hamstraustouhua! Parin päivän elintarvikealan lakko, niin jengi raahaa leipää kassikaupalla himaan! Kelatkaa jos tulisi vaikka sota tai joku muu hätätila, ja tarjolla olisi ”vain” herneitä, juureksia, jauhoja, munia jne. eli peruselintarvikkeita, porukkahan kuolis varmaan nälkään!

Einesihmiset on niin tottuneita puolivalmiiseen kaikkeen, että on kait unohdettu, että ruokaa ja leipääkin voi tehdä itse. Samalla säästyy turhilta lisäaineiltakin. Leivo teeleipää vaikka tällä reseptillä. Tällaisia osaa tehdä tumpeloinkin ihminen, ja vähän enemmän panostava saa jo aikaan vaikka luksussämpylöitä tai vaikka ruisleipää.

Mä en käsitä tätä uusavuttomuutta. Tsiisus. Kai se juontaa juurensa jostain sota-ajoilta, hamstraaminen siis.

Kun kauppoihin tuli muovipussit, mun isoäiti kuulemma otti aina yhden ylimääräisen, kun ilmaiseksi sai. Ja Ruotsin reissuilta tuotiin aina vähän enemmän alkoholia ja tupakaa kuin olisi saanut, eikä edes itselle, vaan varastoon, ”jos vaikka lahjaksi jollekin…”.

Psst… No, enää ei tarvi hamstrata, koska lakko on jo loppu 😉