Menu

Laiva- vai lentohedelmä?

En tiedä olenko asiani kanssa ihan yksin, mutta nyt kun Suomen ilmatila on ollut suljettuna, olen miettinyt, voiko kaupan valikoimista päätellä, mikä tuorekama on lento- ja mikä laivarahdilla tänne roudattua?

Kempparissakin on välillä pohdittu, tuodaanko vaikkapa mangot lento- vai laivarahdilla Suomeen? Soitin INEX Partnersin toimitusjohtajalle (lafka vastaa ainakin S-markettien valikoimasta), joka kertoi, että lentosulku ei näy kaupassa, koska lentäen kuljetettujen elintarvikkeiden määrä valikoimassa on niin pieni. Eli jos nyt marssit kaupan hevi-osastolle, on tarjolla oleva tuorekama joko meri- tai maateitse kuljetettua.
Hmm.. Olisipa kiinnostavaa tehdä selvitystä siitä, mihin Euroopan satamiin mikäkin tuorekama tulee, ja kuinka pitkän matkan ne vielä reissaavat maateitse… Ja kuinka kuormittavaa rahtaus meriteitse on, siis versus lentorahti? Tästä on jo varmaan jotain vertailuja olemassakin, laitan linkkejä tähän jutun perään jahka sellaisia löydän!