Menu

Asennetta koneeseen

Olen nyt pessyt puolentoista kuukauden ajan kaiken taloutemme pyykin Attituden ”meduusoilla” ja pyykki on ihan yhtä puhdasta, raikasta, valkoista ja kirjavaa kuin aina ennenkin. Ekopesuaine on siis ihan jees!

390 gramman pesuainepussi sisältää siis 26 hassun näköistä pökälettä, jotka liukenevat pyykin sekaan. Pesuainetyynyjä ei ole pakattu yksittäin, joten niistä ei tule turhaa roskaa — tai sotkua, jota tunnun aina saavan aikaiseksi tavallisella pyykinpesujauheella.

Attitudessa kiehtoo siis helppokäyttöisyys ja pökäleitten kiehtova tuntuma sormissa, ihania lilluvia kapseleita. Tekis mieli poksauttaa edes yksi rikki…

Tuotetta ei ole testattu eläimillä, ja pakkaus kertoo tuotteen olevan hiilineutraali. Lisäksi tuotteella on ekosertifikaatti EcoLogo, johon en olekaan aikaisemmin törmännyt. Opinpahan taas jotain uutta.

Pesuaineen ainesosat ovat: maissi- ja kookospohjaiset tensidit, natriumsitraatti, natriumglukonaatti, eteeriset öljyt, vesi. Se ei sisällä siis fosfaatteja.

Huomasin, että näitä ekopesuaineita myydään esimerkiksi Stockmannilla, mutta muistaakseni Ruohonjuurestakin näitä saa. Odotan muuten kuumeisesti Uuden Mustan toista käyttäjätestiä tuloksineen: testissä ovat pesupähkinät ja pesupähkinäliuokset, joilla viisi eri taloutta parhaillaan pesee pyykkiään. Mullakin on kaapissa pesupähkinöitä, mutta ne ovat jääneet aika vähälle käytölle — en tiedä miksi! Toivottvasti saan testitulosten myötä otettuani itseänikin vähän niskasta kiinni tässä asiassa…