Menu

Tukholman ekovaatehelmi

Tukholman miniloman tavoitteena oli ehtiä muutamaan osoitteeseen, yksi niistä oli Ekovaruhuset, joka sijaitsee vanhankaupungin tunnelmallisten kujien kätköissä.

Lauantaisen lumimyräkän myötä kujilla oli lunta riittämiin ja niin pirun kylmäkin, että ekokaupan lämpö tuntui luksukselta. Onneksi kaupan valikoima oli oikeasti kiinnostava, ettei tarvinnut vaan tyytyä olemaan mukakiinnostunut hippikamasta…

Valikoima näytti ensisilmäyksellä vähän liian runotyttömäiseltä omaan makuuni, mutta löysin useita kiinnostavia asioita, esimerkiksi…

Katharine Hamnettin LOVE-laukun.

Anja Hynysen alushousut (nää oli ehkä miesten kylläkin..?).

Günay Kulbay -merkkisen mah-ta-van villapaidan. Joka tosin oli aivan liian kallis. Myös nämä lastenvaatteet olivat aika tyylikkäitä.

Lisäksi valikoimassa oli mm. Kuyichin farkkuja (oikeesti tosi monia hyviä malleja!), Edunin tuotteita, Swedish Hasbeensejä, Dermanordin ja John Masters Organicsin kauneudenhoitotuotteita (toki muitakin brändejä, esim. Weledaa) ja lisäksi myynnissä oli ekopesuaineita, suklaata, koruja ja lehtiä. Kiva putiikki, jollaista kaipaan Helsinkiinkin!

Ruohonjuuri, Ekolo, kauppahallin luomuputiikki ja Maatilatori hoitavat hyvin elintarvikepuolen, mutta kuka perustaisi Helsinkiin ekodesignille omistetun kaupan? Tehkääpä joku se, pian! Tosin, Ekovaruhuset toimii Tukholman lisäksi myös Nykissä, miksei ”ketju” voisi pystyttää putiikin myös Helsinkiin?

Lisää Tukholmapostauksia tulossa, mutta tässä pari kätevää saittia niille, jotka suunnittelette reissua länsinaapuriin:

Omia vinkkejä saa toki tuttuun tapaan lisätä postauksen perään!