Menu

Suomi-UGGit

Jihuu! Rämpiessäni sunnuntaina lumipyryssä Hakaniemen torin poikki, osui kohdalleni huopikaskauppias. Ja minähän ostin mustat Lahtiset, tietenkin!

Ne ovat niin hassut jalkineet, että hymyilyttää vaan 🙂

Otsikko viittaa UGG-muotiin, josta itse en ole kovinkaan innoissani. Se ehkä johtuu lähinnä siitä, että kyseiset kengät näyttäytyvät lähinnä pissisten jaloissa, ja usein erittäin huonovointisen näköisinä. Ne ovat usein likaiset, rikkitallotut ja jotenkin vaan, no, epäesteettiset. Kotimaiset huopikkaat ovat juuri sopivan hauskat ja käytännöllisetkin (pakkassäillä) ja aina bongatessani sellaiset jonkun jalasta, näyttävät ne jotakuinkin uusilta. Kaikki ovat kehuneet minulle huopikkaiden kestävyyttä kovasti, ja kauppias kehui niitä ”ikuisiksi”. Saa nähdä.

Ostin huopikkaisiini myös villapohjalliset ja kun jalkaan vetää vielä villasukat, on kuin pumpulissa kävelisi. Huopikkaat ovat sitäpaitsi ihan uskomattoman kevyet. Hassu kävelykokemus kaiken kaikkiaan. Ja ne on tehty Suomessa, Jämsässä.

En ole nähnyt huopikkaita moneen talveen, kiitos räntäsäiden, mutta tänä talvena niitä on alkanut pulpahdella esiin siellä täällä. Toimistollamme Veeralla on punaiset ja Anilla kuulemma mustat, ystäväni Iisankin on löytänyt punaiset huopikkaat monen talven odottelun jälkeen, ja nyt minullakin on oma huopikasparini. Koska ainakin Iisan ja Veeran huopikkaat ovat isoäidiltä perityt, eivätköhän nämäkin Lahtiset kestä omille lapsenlapsille. Se ainakin on toive ja tavoite.


Huopikkaat voivat olla myös paljon modernimmat näköiset kuin nämä omani. Tsekkaapa miltä näyttää moderni huopikas tekstissäni Uuden ajan huopikkaat. Minä taidan silti tykätä tästä perusmallista kaikista eniten.

… ja tosiaan hinta: pulitin omistani 100 euroa. Investointi siis, mutta eivätköhän ne maksa itsensä takaisin. Tuen kotimaista käsityötä ja jalkineperinnettä mielelläni. Oli myös mukava havaita, että huopikkaat kelpaavat nuoremmillekin: joku teinityttö oli juuri ostamassa äitinsä kanssa itselleen samanlaisia popja. Suomalaisten muotibloggareiden pitäisi todellakin levittää maailmalle huopikas-buumi!