Menu

Kausiruokalounasta

Kausiruoka on päivän sana. Jos juuri nyt haluaa syödä jotakin halpaa ja hyvää — ja ekologistakin, voi turvautua esimerkiksi seuraaviin: kasvishernekeitto ja ruisleipä.


En juurikaan harrasta säilykkeitä, mutta aina toisinaan (tosin vain talvisin) ostan purkin ehtaa hernaria ja herkuttelen. Kylmänä talvipäivänä hernesoppa on juuri oivaa ruokaa. Sitäpaitsi, esimerkiksi tässä Jalostajan kasvishernarissa on ihan ok raaka-aineetkin: vesi, herneet, sipuli, porkkana, suola, timjami ja meirami. Kaikki raaka-aineet tulevat Suomesta, tosin sipuli kuulemma saattaa olla toisinaan puolalaista ja mausteet tulevan suomalaiselta toimittajalta, mutta niiden alkuperä saattaa olla ulkomailla. Kaiken kaikkiaan tuote on kuitenkin melkoisen kotimaista lähiruokaa.

Tietenkin voi myös tehdä hernarin alusta alken itse — ja niin se on paljon herkullisempaakin — mutta kun aina ei vaan ehdi ja jaksa. Tämä on juuri hyvä laiskan ihmisen kausiruokavaihtoehto.


En tosin kelpuuttanut hernaria ihan sellaisenaan: viipaloin sekaan savutofua, jotta sopassa olisi vähän jotakin pureksittavaakin. Toimii hyvin, suosittelen kokeilemaan!