Menu

Kosteutta talvi-iholle

Luen jatkuvasti aikakauslehtiä, joko kotona, töissä tai kahviloissa. Jo ennen kuin aloin kiinnostua luonnonkosmetiikasta, loikin lehtien kosmetiikka-artikkeleiden yli, koska
a) käytän aika vähän kosmetiikkaa,
b) usein artikkeleista paistaa läpi maksettu mainos.

Alan ihan oikeasti kyllästyä siihen, että naistenlehtien kosmetiikkamainonta ja -artikkelit ovat niin homogeenisia. Se on tylsää ja ennen kaikkea: se vääristää ihmisten käsityksiä kosmetiikasta.

Taas kerran naistenlehden ”Näin löydät täydellisen kosteuttavan naamion” – juttu pitää sisällään vain tavanomaista kosmetiikkaa: Biotherm, Ole Henriksen, Clarins, Nuxe, Korres ja The Body Shop (joista Biotherm ja The Body Shop ovat L´Oréalin brändejä). Ei ihme, että Lorsku on saanut näiden kuuden ehdokkaan joukkoon tuplamäärän tuotteita muihin brändeihin nähden, onhan se lehden suurin kosmetiikkamainostaja. Mutta eikö joukossa voisi olla edes yksi vaihtoehto luonnonkosmetiikkapuolelta?

Miksi olen tätä mieltä? Koska tavanomainen kosmetiikkateollisuus käyttää tuotteissaan raaka-aineita, jotka ovat huonoksi sekä ihmiselle että luonnolle. Esimerkiksi mineraaliöljyjen käyttöä tavanomaisessa kosmetiikassa perustellaan sillä, että ne saavat aikaan iholle kosteutta suojaavan kalvon. Mutta todellisuudessa mineraaliöljyt tukkivat ihohuokoset ja estävät ihoa hengittämästä ja näin ihon luonnollinen rasvoittuminen häiriintyy ja iho tulee riippuvaiseksi purkkirasvoista (teollisuudelle tämä on toki kätevää). Jos haluat tietää enemmän, luepa blogaukseni Mineraaliöljy kosmetiikassa on nou nou.

Tämän pienen valitus- ja infopläjäyksen jälkeen haluan — sen sijaan että vain urputtaisin — antaa hyvän vaihtoehdon tehokosteuttamiseen, luonnonkosmetiikan puolelta: Couleur Caramelin Masque Hydratant on eismerkiksi ihan mainio! Olen käyttänyt naamiota viikottain tämä talven ajan ja homma kyllä toimii. Naamio kosteuttaa erinomaisesti, eikä ihoni ole koko talvena hilseillyt ollenkaan, vaikka sääolosuhteet ovat olleet rankemmat kuin moneen talveen. Käytän tosin aina naamion jälkeen iholle saman sarjan kosteusvoidetta Fluide Anti-Age (sori en löydä linkkiä suomen- tai edes englanninkieliselle sivulle!), joka niinikään kosteuttaa reilusti, joten kosteuttava vaikutus saattaa olla tietenkin näiden kahden tökötin yhteisvaikutustakin.Kuten kuvasta huomaa, myydään tuotteet pakkauksissa, jotka tosin lienevät energiajaetta ihan kuin muoviputelitkin, mutta tällainen pussimainen pakkaus menee paljon pienempään tilaan kuin vastaavan tilavuuden muovipurkki, ja tyhjennyttyään pakkaus on myös tosi kevyt. Sain tuotteiden mukana lasipurkit, joita on tarkoitus täyttää aina kun ostaa tällaisen täyttöpussin.

En minä noin yleensä tartu tuotteisiin, joissa lukee Anti-Age, mutta nämä tuotteet on saatu testattavaksi maahantuojalta, siksi päätin kokeilla niitä, ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen. Huomioikaa, etten kirjoita blogissani kaikista tuotteista, joita testattavaksi saan, joten jyvät on seulottu akanoista.

Käytän CCn naamion lisäksi muitakin naamiotuotteita, kuten jo hehkuttamaani Argiltuboa, jota jokaisen naisen mielestäni on testattava edes kerran. Se mullistaa ihan oikeasti käsityksen kasvonaamioista. Savi vaan on yksinkertaisesti kauneudenhoitoaine numero 1. Myös blogissani mainittu Santen Lotus & White Tea -naamio on erinomainen ja kätsy: kertapakkaus menee pieneen tilaan, jos vaikka haluaa ottaa naamion reissulle mukaan.

Näissä kolmessa naamiossa on tosin se ero, että CCn ja Santen naamiot ovat selvästi kosteuttavia siinä missä Argiltubo on puhdistava, kevyesti kuoriva ja virkistävä. Teenkin yleensä niin, että levitän kasvoille Argiltuboa, annan sen vaikuttaa, hieron se veks ja laitan suihkun jälkeen kasvoille CCn tai Santen naamion ja sen jälkeen rasvan. Tosin, jokainen tavallaan, tämä sopii mulle.

Laittakaa ihmeessä taas omat kosteusnaamiovinkit jakoon, ja ennen kaikkea: teetkö kosteuttavan naamion itse?