Menu

Reilua ja luomua suklaata

Vietimme ennen joulua kaveriporukassa perinteisiä pikkujouluja: jokainen toi parin euron arvoisen lahjapaketin ja tietenkin myös sai lahjan. Minun paketistani paljastui sopivasti Pirkka luomu kaakaorouheinen tumma suklaa, jonka erinomaisuudesta en tiennyt ennen kuin pari päivää sitten, jolloin levy korkattiin.

Sori rupunen kääre, olin meinaan jo heittänyt paperin pois kun muistin, että tästähän piti blogata 🙂

Pirkan rouheinen tumma suklaa on siis paitsi luomua myös reilua! Tällaiset tuotteet ovat kaupassa harvassa. Oletko bongannut muita sekä reiluja että luomuja tuotteita?

Pirkkasuklaan kaakaoprosentti on 50%, eli ei se nyt ihan tummimmasta päästä ole, mutta sepä juuri saattaa ilahduttaa niitä, jotka ette tummasta suklaasta tykkää. Tämä suklaa oli omaan makuuni tosi hyvää ja minua ilahduttivat etenkin rouheiset palat, jotka rouskuivat hampaissa.

Tuoteselosteessa mainitaan luomumaitorasva, eikä tuotteessa lue ”laktoositon”, mutta ainakaan minun kranttu mahani ei vihoitellut maitorasvan määrästä (tosin söin suklaata aika vähän). On siis mahdoton sanoa, sopiiko tämä suklaa muille maito-ongelmaisille, mutta ainakin laktoosia karttava mieheni söi koko levyn sen kummemmitta vatsanväänteittä.