Menu

Parasta ennen

Edellisen blogaukseni lopussa mainitsemassani You-lehdessä oli kiinnostava juttu, kuulkaas tätä:

Toimittaja Ida Levänen kertoo isoäitinsä ostaneen vuoden 1999 lopussa neljä millenium-leivosta, joista yksi unohtui jääkaapin vihanneslokeroon. Kun leivonnainen ei näyttänyt pilaantumisen merkkejä, päättivät naiset testata, kauanko baakelssi jäkiksessä pärjää. Arvatkaa kauanko? Se on yhä homeeton ja näyttää samalta kuin ostohetkellä, eli joulukuussa 1999!

Huvittavaa on, että leivonnaisen parasta ennen -päivämäärä on 3.1.2000. Ostajalle tulee tietenkin tällaisessa tilanteessa mielikuva, että leivos todellakin on hyvä vain joitakin viikkoja, ja että se pilaantuu melko nopeasti.

Ei voi kuin ihmetellä, millä aineilla jotain suuhun ja ravinnoksi tarkoitettua, rasvaa ja maitoa sisältävää, saadaan kestämään muuttumattomana 10 vuotta. Kysyn vaan. Ehkä pitää soittaa leipomo Karin Nybergiin (josta tämä ikileivos ostettiin) ja tiedustella asiaa.