Menu

Paluu tuotantoeläintiloille

Katsoin juuri A-studion, jonka pääaihe oli Paluu tuotantoeläintiloille.

Pätkä oli surullista ja lohdutonta katsottavaa: Oikeutta eläimille on tänä syksynä kuvannut kotimaisilla sikatiloilla eläinten kammottavia oloja, jotka muistuttavat maanpäällistä helvettiä. Samanlaisia kuvia näytettiin A-studiossa jo kaksi vuotta sitten, eikä mitään parannusta tiloilla ole tapahtunut, vaikka asiasta tuolloin kohuttiin, ja vaikka maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila pari vuotta sitten lupaili, että asioihin reagoidaan.

Ohjelmassa näkyi, kuinka elävien sikojen seassa oli jopa mätäneviä eläimiä, kituvia sikoja ja yksilöitä, joilta on purtu häntä tai joilla oli makuuhaavoja. Siat olivat yltä päältä ulosteessa: tämä hyvät kaverit, on suomalaisten safkaa. Hyvää ruokahalua vaan.

Surullisinta katsottavaa A-studiossa oli Sirkka-Liisa Anttilan haastattelu, joka todistaa, kuinka piittaamaton lainsäätäjä meillä on. Sanat eivät riitä. Katsokaa ohjelma Areenasta tai ohjelman uusinta huomenna, torstaina Ykköseltä klo 12.35. Ja tutustukaa ihmeessä myös ”sikojen ystävän” kotisivuihin. Huh huh.

Jättäkää hyvät ihmiset joulukinkku ostamatta ja herkutelkaa vaikka joulukalalla tänä vuonna. On tärkeää lähettää signaalia, että me suomalaiset emme halua lihateollisuuden ruokkivan meitä kidutetuilla eläimillä, voimme ihan hyvin syödä muutakin! Jos te kaikki 10 000 jätätte sen kinkun kauppaan, on se paras joululahja, mitä Anttilalle voidaan yhdessä antaa. Nyt jos koska on sianlihaboikotin aika!

… Ja jos ostatte luomukinkun, käykää vaikka itse tilalla tsekkaamassa, että olot ovat ok.