Menu

1999 –> 2009

Minäpäs tiedän mitä suurin osa teistä tekee sunnuntaina. Niin minäkin! Mutta katson Linnan juhlat tänä vuonna vähän eri silmin kuin aiksaisemmin: bongailen ekologisia juhlakolttuja ja jahtaan sitten mekkoja Linnan jatkoilla. Ekologinen tarkoittaa tässä yhteydessä lähinnä mekkoja, joka ovat vintagea, jonkun muun vanhoja, vanhasta mekosta uudelleenmuokattuja jne. Tiedän, että ainakin muutama, alunperin Hollywoodista peräisin oleva vintagemekko näyttäytyy Linnassa, ihanaa! Ja toki palaan myös Olotilassa vilahtaneeseen, Sumuvuoren Johannan mekkoonkin, kiva nähdä se vihdoin valmiina.

Tiedoksenne muuten, että YLEn muotikommentaattorina toimii tänä vuonna Hanna Sarén, virkistävää! Voit lukea Hannan haastiksen Olotilasta.

Oma mekkodilemma on ratkaistu: laitan itse päälleni Salonnen vanhan, 70-luvulta peräisin olevan mekon, jonka ostin kirpparilta vuonna 1999. Hassua, siitä on jo 10 vuotta!

En näytä vielä enempää, sunnuntaina sitten! Mekko on hankittu alunperin kaveriporukkamme millennium-kotibileisiin, silloin mekko tuntui sopivan juhlavalta kaikkine kimalluksineen. Mutta kyllä se näin 10 vuoden jälkeen se on taas oikein sopivaa päällepantavaa! Samainen kolttu vilahtaa itseasiassa Kempparin bannerissakin, olen siis käyttänyt mekkoa tänä syksynä jo toisissakin juhlissa. Kyllä kuulkaas kannattaa olla tällainen hamsteri, joka ei koskaan heitä mitään pois — eikä mekko ollenkaan ole vanhin kirpparilta ostamani asia, joka on käytössä, ei suinkaan! Joskus tehtiin vielä laatukamaa.

Vaatteet ja asusteet ovat siis sunnuntaita varten hallussa, mutta hiukset…

Vastikään leikkaamani työyhtöhyyppä-look vaatii ehkä vähän enemmän aikaa kuin muu valmistautuminen… Inhoan hiusten laittamista, ja siksi mallini yleensä on niin lyhyt ja helppo kuin vain mahdollista. Täytyy ehkä treenata töyhdön kihartamista. Aargh.