Menu

Pinkki puuro

En ole hetkeen julkaissut ”tätä söin tänään” -postauksia, koska koko ruokavalioni on jo esitelty Kempparissa! Nyt on kuitenkin iltapala-blogauksen vuoro.

Moni teistä on varmaan syönyt pienenä vispipuuroa. Oma mummini tarjoili vispipuuron aina kylmänä, jolloin se lohkesi lusikalla otettaessa ihanasti. Päälle laitettiin punaista maitoa ja kermaa, se oli hyvää — ja harvinaista — herkkua.

En ole syönyt mummin visparia vuosiin, koska valitettavasti mummi ei enää oikein voi tehdä paljon mitään, mutta mummin vispari tuli elävästi mieleeni pari viikkoa takaperin, kun ystäväni Annika taikoi meille kuumat vispipuurot. Kyseessä on siis ihan sama asia kuin mummilassa, mutta mummi antoi puuron jäähtyä, ja Annikan puuro syötiin lämpimänä.

Tästä puurokokemuksesta innostuneena päätin eilisiltana tehdä visparia itsekin, kun löysin kaappia siivotessani paketin luomuspelttimannasuurimoita.

Näin teet speltti-puolukka -vispipuuron:

Kiehauta 2,5 dl vettä ja 2,5 dl kauramaitoa kattilassa. Kun neste kiehuu, lisää sekaan — samalla sekoittaen — 1,25 dl spelttimannasuurimoita ja sekoita puuroa pari minuuttia. Heitä sekaan puolukoita (minä laitoin noin 0,5 dl verran) ja hienonna homma sauvasekottimella tai vatkaimella. Makeuta lopuksi hunajalla. Minä en lisännyt puuroon suolaa, mutta Sun Spelt -purkin kyljen reseptissä sitä suositellaan lisättäväksi 1 tl.

Tässä puuroreseptissä parasta on, että puuron valmistus vie oikeasti vain muutamia minuutteja. Kiireisinkin yksilö ehtii siis sekoittaa itselleen mannapuurot, vaikka olisi kuinka hoppu! Kokeilepa, namia!