Menu

Ommmm…

Olen löytänyt uuden lempisuklaan: Ombar! Älkääkä nyt säikähtäkö tässä kohtaa sanaa superfood, ei siinä ole mitään sen kummallisempaa kuin terveelliset raaka-aineet. Ja nyt on kuulkaas kerrankin maku (ja makeus) kohdallaan!

Ombarit ovat superfood-raaka-aineisiin perustuvia suklaapatukoita, joiden juju on kuumentamattomassa raakakaakomassassa:

”Driving that fascination was (and still is) the emerging knowledge that the cocoa bean, altogether unknown to even self-confessed chocoholics, contains bundles of beneficial nutrients, earning it the title ’superfood’ in the eyes of many. Indeed the cocoa (cacao) bean is one of the most complex foods in nature’s larder. Another big plus for people that like their food raw, is that the roasting process that occurs during all conventional chocolate production is very detrimental to the delicate phytonutrients that cocoa is attributed to contain. Chocolate as we generally know it is made from a cocoa that is no longer a ’superfood’ – where it’s nutritional value has been significantly reduced”.

Koska Ombareihin käytettäviä kaakaopapuja ei paahdeta, on suklaassa jäljellä enemmän ravintoaineita kuin esimerkiksi kaupan perussuklaissa. Patukoissa ei ole lisättyä sokeria, makeus saadaan aikaan agavenektarilla. Lisäksi Ombarit maustetaan erilaisilla superfoodeilla, esimerkiksi gojimarjoilla ja hampunsiemenillä. Ja patukat ovat luonnollisesti maidottomia, aito suklaa ei maitoa kaipaa!

Ombar on mielestäni ekokauppojen suklaavalikoiman parhaimmistoa, koska suklaan maku on täyteläinen, eikä kitkerä, ja lisäksi suklaassa on myös vähän täytettä (karpaloa), joka tekee suklaasta astetta herkullisemman. Patukoita on olemassa viittä eri makua, Ruohonjuuri myy ainakin kahta eri versiota. NIIN herkullista!

Tässä vielä karpalo-Ombarin tuoteseloste: kaakaomassa (kaakao min. 50%), agavenektari, kaakaovoi, kookosvoi, omenajauuhe ja pakastekuivattu karpalojauhe (3%). 50 gramman patukka maksaa muistaakseni noin kolme euroa.

Psst… Ja patukkalöydöstä kiitokset Marialle!