Menu

Ei-maksettuja mainoksia

Jos en tänään saanut sikainfluenssaa muotimessuilta, taidan olla immuuni. Huh mikä määrä porukkaa. Vietin koko päivän muoti- sekä kauneus- ja terveys -messuilla, kamerassa onkin muutama kiinnostava blogaus sekä Olotilaan että Kemppariin. Tässä pari hauskaa asiaa, jotka bongasin sikainfluenssapesäkkeiden joukosta:

Rakastan pöllöjä! Muistatte ehkä Herra Pöllön. Se on kaulassani joka päivä. Kuvan pöllö tuijotti minua harittavin silmin My o Myn ständillä.

Liike-ständin pipot olivat mahtavia!!

… Mutta vähän kalliita. 50 euroa… Täytyy laittaa äiti hommiin.


Nämä upeat nahkakengät löysin The Greendressin ständiltä. Mahtavat!

Nämä Starstar-tennarit ovat ihkut väriläiskät. Näitä myydään Viiskulman kampaamo Dandyssa.

… Ja tästä mystisestä logosta ja tuotteista kuulette pian lisää!

Ihan mahtava juttu oli, että Tiia Vanhatapiolle myönnettiin messujen yhteydessä arvostettu Kultainen vaatepuu -palkinto. Hän on sen todellakin ansainnut! Olen ystävästäni NIIN ylpeä. Uskon, että Tiia Vanhatapio -hääpukuni nousee vielä arvoon arvaamattomaan…

Palaan messutunnelmiin vielä myöhemmin, nyt on pakko avautua hieman toisesta asiasta. Eräs muotialan ammattilainen kertoi minulle kuukausi takaperin, että Yhdysvalloissa on nykyään laki, jonka mukaan bloggaajien on kerrottava yhteytensä mainostamiinsa brändeihin, tai heidät voidaan jopa haastaa oikeuteen.

Tänään Hesari vahvisti asian: ”Liittovaltion kauppakomissio, The Federal Trade Comission, antoi bloggaajille uudet ohjeet kaupallisista tuotteista kirjoittamisesta. Kun bloggaaja kirjoittaa kaupallisesta tuotteesta, hänen on kerrottava yhteytensä sen valmistajiin ja myyjiin”.

Hieno juttu, sillä blogimaailma onkin parhaillaan viidakko, jossa ei välttämättä voi olla varma, onko kyseessä maksettu mainos vai aito mielipide. Saadaankohan tällainen laki Suomeenkin? Tietänette, että Kemikaalicocktailissa mainitaan aina, jos kirjoitan ilmaiseksi saadusta tuotteesta. Ja kirjoitan aina aidon mielipiteeni. Koska blogini on harrastus, eikä kukaan rahoita sen toimintaa, en ole mielipiteineni kaupallisessa lieassakaan. En kyllä edes saa hirveän usein lahjuksia, mutta toisinaan kyllä. Esimerkiksi tänään sain messuilta mukaani yhtä sun toista luonnonkosmetiikkaa — palaan aiheeseen pian.

Nyt viikonlopun viettoon!