Menu

Iriksen laukkukauppa

Lupasin tuhannennessa blogauksessani muun muassa kertoa teille ystäväni Iriksen laukkukaupasta. Tässä tulee!


Iriksen kauppa sijaitsee Uudenmaankadulla, ravintoa Bellyä vastapäätä ja valikoimassa on laukkuja sekä vöitä. Jos oikein malttaa keskittyä hyllyjen läpikäymiseen, saattaa bongata 70-luvulta saakka Iris Shopissa asustaneen laukkuvanhuksen – ja niitä on kaikissa sateenkaaren väreissä!

Monet laukuista ovat siis erittäin vanhoja, osa taas on uudempaa tekoa, mutta oikeastaan en ole tsekkaillut valikoimaa ”sillä silmällä” pitkään aikaan, käyn kaupalla nimittäin Iriksen, en laukkujen takia.Iäkäs ystäväni on tavattoman viisas, elämäniloinen, vilpitön, hassu ja hulvaton, ja pidän hänestä todella paljon. Hän itseasiassa on minulle niin tärkeä, että mietin muutamaan kertaan, viitsinkö blogata ystävästäni ollenkaan. Suojelen häntä vähän kuin omaa perhettänikin, mutta toisaalta tiedän, että hän ilahtuu ihan hirveästi siitä, että vaikka joku teistäkin menisi häntä moikkaamaan.

Iris on pitänyt kauppaansa samassa liiketilassa Uudenmaankadulla 35 vuotta. Osa teistä muistaa hänet ehkä K-70 – kuoro-ohjelmasta, jossa Iris kylläkin taisi puhua enemmän kuin laulaa 🙂

Iris kertoi päätyneensä sattumalta myös Diili-ohjelmaan, jossa hän antoi onnenpotkun persuksille jollekin kukamyyjälle… Ehkä joku teistä näki jakson? Iris antaa toisinaan onnenpotkujaan minullekin: pitää takaa päin hartioistani kiinni ja potkaisee kankulle. Kun seuraavan kerran kävelet Uudenmaankadulla Bellyn ohi, katso toisella puolella katua olevan Iris Shopin ovea, jos se on raollaan, on putiikki auki. Teitä on vastassa tällainen hymy.

Lyhyesti vielä putiikin laukkujen hinnoista: luulen, että osaan on unohtunut markka-aikainen hintalappu, joten kysele varmuudeksi hintaa Irikseltä itseltään. Ja vaikket olisi aikeissa ostaa yhtään mitään, piipahda ihmeessä kaupassa vaihtamassa kuulumisia Iriksen kanssa, ja etenkin jos sinulla on ongelma, joka vaatii ratkaisua: Iriksellä on aina vastaus kaikkeen!