Menu

Fiksuilijan lautasmalli

Jos et ole vielä lukenut päivän Hesaria, tee se, sillä Jensenin Hannan ruokaympyräjuttu on hyvä! Etenkin haastateltavien noudattamat lautasmallit ovat kiinnostavia. Jutun aiheena on siis se, kuinka yhä useammat hylkäävät virallisen lautasmallin.

Haastattelussa on mm. Heljä Suuronen-Geib, jonka kirjoittaman Kivikautta kiloille – kirjan luin monta vuotta sitten, oman fiksuiluni alkumetreillä. Heljä itseasiassa innoitti minua ruokaremonttiin, josta tuli pysyvä muutos omaan ruokavaliooni. Heljästä olen kirjoittanut teille aikaisemminkin, Hoikkuuden 7 ydinasiaa – postauksessani, joka muuten on hyvä postaus 🙂

Oma ruokavalioni ei ole ihan kivikautinen, sillä syön kauraa ja ruista, mutta muuten noudatan pitkälle samaa ruokavaliota kuin Suuronen-Geib suosittaa ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan hänen kirjallisuuteensa. Kivikautinen valio lopettaa vatsan turpoamiset kuin sienään – ainakin minulla kävi niin.