Menu

Puukenkä värikylvyssä

Swedish Hasbeensit ovat klopisseet sydämeeni täysillä. Olen huomannut, että mitä enemmän puukkareissa kävelee, sen mukavemmaksi ne tulevat, eikä niistä haluaisi lopuksi luopua ensinkään. Kävelen suomalaisilla Mitsumaruilla töissä ja ruotsalaisilla Hasbeenseillä vapaalla. Ehdin tosin jo huolestua, että syksyn saapumiseenko loppui puukenkäkausi, mutta turhaan! Puukkareissa voi jatkaa nyt talveen saakka, katsokaapa näitä.

Aikamoisia herkkuja kaikki! Upeinta on, että kengät on tehty Ruotsissa ja materiaalicocktail on se tuttu: nahka-puu-niitit. Ei siis mitään kaukomailla, pikkulasten tai alipalkattujen käsissä syntyneitä muovikenkiä. This is real!

Olen ollut enemmän tai vähemmän shoppailulakossa Berliinin jälkeen. Tai siis en varsinaisessa lakossa, mutta en ole tarvinnut mitään erityistä. Olen itseasiassa ostanut yhden paidan ja tehnyt satunnaisia kirppislöytöjä, mutta muuten kukkaronnyörit ovat höltyneet lähinnä ruokakaupassa ja ravintoloissa. Päätin tehdä syksyn The Investoinnin Swedish Hasbeens-myynnissä ujutettuani jalkani täydelliseen saapaspariin. Ne maksoivat paljon, mutta toisaalta tiedän, että ekokenkäni kestävät melko varmasti omille lapsenlapsille. Tilasin nämä:

Saappaiden juju on taitettavassa varressa. Omistan vain yhdet korolliset, mustat nahkasaappaat entuudestaan ja ne ovat jo sen verran moneen otteeseen suutarilla käytetyt (korkolaput on uusittu kuusi kertaa), että on ihan mukavaa saada niille verrokkipari. Nämä piraattisaappaani tulevat olemaan ahkerassa käytössä, tiedän sen jo nyt.

… Ja koska tyttöystäväni melko varmasti nyt naureskelevat – minulla kun on aika monta paria kenkiä – niin alleviivattakoon, että korollisia nahkasaappaita ei ole mustina kuin ne yhdet monta vuotta sitten hankitut. Ihan oikeesti!

Psst… Myös Olivian Stellan blogissa on herkullisia Hasbeens-fotoja.