Menu

Loppuun rutistettu

Vaikka kuinka yritän, en ehdi millään kirjoittaa kaikista tuotteista, joita vessankaapista löytyy. Tässä siis maininta muutamasta sertifioidusta, suosikkiluonnonkosmetiikkatuotteesta, joista on jäljellä vain tyhjät tuubit!


Vasemmassa reunassa Weledan Skin Foodin raato, joka on ollut tänä kesänä kantapäärasva number one. Kävelen kesäkuusta syyskuuhun sukitta, joko sandaaleissa tai puukkareissa, ja kantapääni kaipaavat aina kesäisin poikkeuksellisen paljon rasvausta. Skin Food on ihana, rasvainen voide, jota voi suositella käytettäväksi ihon kovettumiin ja vaikka kuuriluontoisesti silloin kun iho tarvitsee poikkeuksellisen paljon kosteutta. Tätä kandee muuten ostaa Berliinistä, paljon halvempaa kuin Suomessa…

Toinen vasemmalta onkin kuulkaas tapaus: olen etsinyt puoli vuotta tätä Argitalin hoitoainetta kaupoista, edes Berliinistä en sitä löytänyt! Äsken sitten muistin, että Uudenmaankadun Edenin puutarhahan myy Argitalia, ja soitettuani sinne sain selville, että sieltähän tätä hoitoainetta todellakin saa! Iso, 200 ml tuubi maksaa kuulemma 15 euroa. Kyseessä on siis Argital Vegetal hair conditioner, jossa on vihreää savea ja jojobaöljyä, aivan mah-ta-vaa kamaa. Paras luonnonkosmetiikkahoitoaine, jota olen päähäni laittanut.

Logonan piparminttu – hammastahnan ostin Berliinistä ja se on osoittautunut mainioksi! Pidän tästä xylitolia sisältävästä tahnasta enemmän kuin aiemmista luonnonkosmetiikkatahna-kokeiluistani, ehkä siksi, että se muistuttaa niin paljon ”tavallisia” hammastahnoja. Tätä saa esimerkiksi Ruohonjuuresta, mutta hinta on Suomessa kyllä aika suolainen. En muista nyt tarkalleen paljonko, mutta sen muistan, että hinta on yli kaksinkertainen Berliiniin nähden. Pitäisi vaan lopettaa tämä Berliiniin vertaaminen, tiedän!

Viimeisenä on niinikään Argitalin eheyttävä ruusuvoide, josta kasvojen ihoni tykkäsi ihan hirmuisesti. Tätäkin sain maahantuojan paketissa useamman pikkutuubin ja kaikki on käytetty. Rasva on hullun riittoisaa: peukalon mittainen tuubi riitti käytössä pari viikkoa. Ihan täydellistä kamaa vaikka reissulle lähtiessä. Onneksi pieni määrä riittää: 50 ml tuubi maksaa kuulemma 30 euroa. Auts. Mutta rasva on kyllä aivan ihanaa. Onneksi palkkapäivä on pian, taidan silloin suunnata Uudenmaankadulle…