Menu

Halpaa kasvisruokaa, josta riittää muillekin

Eilen, tänään ja huomenna vietetään Nälkäpäivää. Nälkäpäivän alkuperäinen idea on, että kun syö itse yhtenä päivänä kevyemmin, voi lahjoittaa erotuksen niille, joilla ei ole ruokaa riittävästi.

Operaatio Nälkäpäivän sivuilta löytyy reseptejä, joilla voi nuukailla toki muulloinkin kun Nälkäpäivää viettäessään. Esimerkiksi punajuuri-perunasose – keitto muistuttaa omaa juuressoppaani, mutta siitä on riisuttu kookosmaito, jolloin sopasta tulee luonnollisesti suomalaisempi lähiruokaversio. Valkopapu-kasvislettuja on ehkä ihan pakko testata itse. Nam! Nämä ja muita reseptejä löydät täältä. Och alla resept finns på svenska också.

Itse ajattelin tänään syödä sieniä, marjoja, luumuja, kotimaisia luomuvihanneksia ja luomuruisleipää. Kaikki raaka-aineet ovat halpoja, suomalaisia ja terveellisiä. Kyllä kelpaa olla suomalainen satokaudella!

Psst… Operaatio Nälkäpäivä – sivuilla on hauska herkkuhaste. Käypä kurkkaamassa!