Menu

No more money

Mari Koistisen Kulutusjuhla-blogi on hyödyllistä tietoa pullollaan ja bongasinpa sieltä ehkä teitäkin kiinnostavan, Hesarissa julkaistun uutisen: Suomalaiset eivät halua lisää rahaa.

Suomalaiset eivät halua lisää rahaa ja talouskasvua. Kuluttajien asenteet ovat muuttuneet täysin neljässä vuodessa, ilmenee kuluttajatrenditutkimuksesta. Kesällä tehtyyn Redera Oy:n tutkimukseen vastasi yli 1 000 suomalaista. Redera Oy on liikkeenjohdon konsulttiyritys.

Tutkimus tehtiin edellisen kerran vuonna 2005, jolloin elämänarvoja määritti yksilöllisyys ja elämyshakuisuus. Nyt korostuvat paremmat ihmissuhteet, turva ja vapaus. Kaikkiaan yhdeksän kymmenestä ei ole motivoitunut tekemään lisää rahaa ja kasvua.

Lisäksi sitoutuminen työhön ja yritysten tavoitteisiin on laskenut. Tutkimuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista kokee työelämän vaativampana kuin ennen. Jopa 96 prosenttia on sitä mieltä, että työssä pitää saada entistä enemmän aikaan vähemmässä ajassa ja pienemmillä resursseilla kuin ennen. Työllä pitäisi olla nyt syvempää merkitystä itselle.

Tutkimuksen mukaan ihmiset käyttävät entistä enemmän rahaa pieniin, mielihyvää tuottaviin tuotteisiin ja palveluihin. Myös ympäristöystävälliset tuotteet ja palvelut kasvattavat myyntiään. Rahan käyttö on vähentynyt selvästi vain suurissa hankinnoissa. Kulutuksen vähenemisen syyksi mainitaan taantuman lisäksi myös ilmastonmuutos”.

-lähde:HS.fi

Kiinnostavaa! Tämän uutisen perusteella voin siis todeta edustavani keskivertosuomalaista. Yksin raha ei ihmistä onnelliseksi tee. ”Työllä pitäisi nyt olla syvällisempää merkitystä itselle”. Allekirjoitan!

Kerroin teille toukokuussa, kuinka olen irtisanoutunut YLEn ympäristökoordinaattorin pestistäni ja nyt seuraajani on siis valittu. Viimeinen työviikkoni on ensi viikolla ja sen jälkeen olen taas toimittaja. Ihanaa! Olen tietenkin iloinen, että olen saanut perustettua YLEen ympäristökoordinaattorin erittäin tärkeän pestin, mutta minä en kokenut olevani oikea ihminen kyseiseen hommaan – minä olen toimittaja.

Olo on himpun haikea, mutta toisaalta olen superiloinen siitä, että pääsen tekemään – siis ehdin tehdä – taas tutkittuja juttuja. Osa niistä tulee ulos jopa telkkarista, infoan sitten. Myös YLE Olotilan videoblogaukset saavat jatkoa! Mutta missäpä seikkaillaankaan tällä kertaa?

Vaikkei asia nyt varsinaisesti teille kuulukaan, kerrottakoon, että olen jälleen kerran palaamassa 60% työviikkoon, Kemikaalicocktailille jää siis paljon enemmän aikaa! Odotan innolla syksyä, siitä tulee kaikkien aikojen Kemikaalicocktail-syksy!