Menu

L´oréalin eko-dödö

Luonnonkosmetiikkakoekaniiniksi itseni altistanut kun olen, on testissä taas muutamia uusia tuotteita. Esimerkiksi Biothermin EkoCert-sertifioitu(!) Deo Pure Natural Protect – dödö, joka luonnollisesti on alumiiniton.

On hienoa, että L´oréalin (joka siis on Biotherm-tuotemerkin takana) käsistä lähtee markkinoille jotain luonnonkosmetiikkasertifioitua. Se kertoo ehdottomasti paineesta, jota kuluttajat kosmetiikkamarkkinoille asettavat, hyvä te kaikki! Yhä useampi välittää siitä, mitä kemikaaleja itseensä lääppii ja myös, mitä kemikaaleja pesuvesien mukana ympäristöönsä syytää.


Maksoin dödöstä täällä 20 euroa, joka tuntui Berliinin hintatasoon nähden aika paljolta. Kertokaapa kaverit, mitä Biothermin dödö maksaa Suomessa?

Olen käyttänyt dödöä vasta pari viikkoa, mutta tuntuu ihan hyvältä ja tarpeeksi tehokkaaltakin, jopa eilisen helteessä tarpomisen jäljiltä. Luomukookosöljystä ei ole dödöksi näillä helteillä, mutta alkumatkasta käytin sitäkin ihan hyvällä menestyksellä. Se sopii alle 20 asteeseen hyvin, mutta kuumassa sen teho on hieman.. No epävarma.

Tosin, käytin kookosta kyllä Thaimaan-reissulla dödönä, vaikka hellettä oli käytännössä koko ajan. Askeettinen asuminen ja luonnon helmassa hengailu ehkä asettivat kainaloihin kohdistuneet vaatimukset normaalia alemmiksi. Näin kaupunkioloissa kookos kainalossa ei tunnu tarpeeksi tehokkaalta, mutta makunsa – ja kainalonsa – kullakin. Ehkä joku teistä pärjää kookosöljyllä helteessäkin?