Menu

Vauvanpeppusääret ilman kemikaaleja

Vastasin jonkun postaukseni perässä lyhyesti lukijan kysymykseen siitä, kuinka hoidan karvanpoiston. Tehdään tästä nyt kerralla kunnon raportti, koska hamekausi lähestyy ja sääret kandee laittaa kesäkuosiin!

Veikkaan, että osa teistäkin varmaan käyttää naisille lanseerattuja ”karvanpoistossa välttämättömiä” sheivausvaahtoja. Ne ovat aivan turhia, eikä sellaista kamaa todellakaan tarvitse mihinkään! Vaahdon voi helposti korvata pala- tai suihkusaippualla.

Itse saan aikaan vauvanpeppusääret yksinkertaisesti käyttämällä mustaa saippuaa (tai mitä tahansa hellää luonnonkosmetiikkapalasaippuaa) ja höylää. Niiden lisäksi tarvitset vaan vettä ja kivan kosteuttavan ihorasvan. Lopputulos on tämä:


Onkohan tuo kuva aivan sovelias? Omista sääristäni ei ole ihan hirveästi kuvamateriaalia… Kuvitetaan nyt siis tällaisella puoliriettaalla vessaräpsyllä 🙂 Seksiä kehiin!

Veden, höylän ja saippuan lisäksi voi tietenkin ottaa käyttöön menetelmän, joka pitää karvat poissa höyläämistä pidempään: vartalosokerointi on hyvä ja 100% luonnonmukainen vaihtoehto. Olen sokeroinut sääreni itse kotona, muistaakseni pari vuotta sitten, ja se oli ihan iisiä! Ostin töhnän The Body Shopista ja lämmitin sen laittamalla purkin kuumaan veteen.

Vetelin lämpimän töhnän lastalla sääriin, painoin päälle puuvillakangassuikaleen ja kiskaisin. Helppoa ja tehokasta. Myönnettäköön, että en tuolloin vielä syynännyt tuotteiden INCI-listoja, mutta muistan, että tuote oli sokerimassaa, joten mitäpä muutakaan se olisi voinut olla kuin tätä samaa sokerikamaa, jolla vartalosokeroinnit nykyään tehdään? Homma ei ollut vaikeaa, mutta ehkä ensimmäinen kerta kandee teettää ammattilaisen toimesta.

Sokeri on niin hellää, että karva pullahtaa ulos aiheuttamatta vahinkoa iholle. Sokerointi on ihoystävällistä ja 100% hygieenistä. Sokeroinnin avulla voidaan poistaa kaikenlaiset karvat kaikenlaisilta ihoilta. Sokerilla voidaan poistaa myös erittäin lyhyttä sänkimäistä karvaa! Yleisesti ottaen karvat voidaan poistaa, kun ne ovat 2-3 mm pitkiä. Taitava sokeroija pystyy poistamaan jopa alle 2 mm pituista karvaa, joten karvoja ei enää tarvitse karvanpoistoa varten kasvatella.

Sokeroinnissa on monia ainutlaatuisia etuja. Sokeritahna ei tartu ihoon, mikä tekee karvanpoistosta vähemmän kivuliaan. Sokeritahna liimaantuu karvaan ja poistaa karvan ohella hienovaraisesti kuolleet ihosolut. Koska sokeritahna on niin mietoa, sitä voi käyttää useita kertoja samalle alueelle, mikä johtaa paljon huolellisempaan karvojen poistoon. Se sallii hellemmän karvanpoiston myös kaikkein intiimeimmille alueillekin. Sokerointi myös vähentää ja heikentää karvoitusta paljon vahausta tehokkaammin . Sokeritahna on myös vesiliukoista.

Ammattimainen sokeritahna on ei-allergisoivaa ja myrkytöntä. Sokeritahna on 100 %:sti luonnollinen ja siinä ei ole kemiallisia lisäaineita. Sokeri ei salli bakteerien kasvua itsessään”.

-lähde: vartalosokerointi.com

Sori pitkä lainaus, mutta miksi kirjoittaa asia itse uudestaan, kun se oli jo valmiiksi noin hyvässä muodossa? Itselläni ei siis ole kokemuksia ammattilaisen tekemästä sokeroinnista, mutta ystäväni kokeili (säärten ja bikinirajan sokerointi) ja piti hommaa tehokkaana, vaikkakin kivuliaana. Tosin, kivun kokeminen on henkilökohtaista ja esimerkiksi itselläni on melko korkea kipukynnys. Sokeroinnissa on se etu, että ihon punoitus katoaa melkein heti, eli jo hoidosta kotiin lähtiessä iso on rauhoittunut.

Kävin itseasiassa juuri tänään kosmetologilla, joka trimmasi kulmani sokerimassalla. Nopeaa ja kätsyä. Sokerointitahna on niin luonnollista, että sitä voi jopa syödä! Enpä keksi juuri parempaa tapaa poistaa ihokarvoja, paitsi se oma sheivailu. Sitä vaan joutuu tekemään paljon sokerointia useammin.

Karvanpoistoasioissa suosittelen välttelemään tuotteita, jotka ”sulattavat” karvat pois tai esimerkiksi Veetin kemikaalipommitahnaa, jota levitetään iholle ja kaavitaan pois. Täysin turhaa kemikaalitököttiä, joka ei ole tarpeellista. Silkkaa rahanmenoa vaan. Ja jos sitä hynkkyä löytyy, testaa sokerointia. Hinnat vaihtelevat, mutta esimerkiksi säärten sokerointi näyttää maksavan paikasta riippuen reilun 20 euroa.

Psst… Sokerointia tehdään monissa paikoissa, googlettaminen lienee paras tapa löytää lähin oma sokerointimesta!