Menu

Suomalaiseen luomuun voi luottaa

Saksalaisissa ruokakaupoissa on tarjolla paljon luomutuotteita. Ne on usein eroteltu kaupan muusta valikoimasta kuten kuvassa. Kauppareissu sujuu kätevämmin, kun kaikki luomuelintarvikkeet on sijoitettu hyllyyn keskitetysti. Tätä toivon Suomeenkin!


Olen tällä reissulla käynyt tavallisessa ruokamarketissa vaan kerran, sillä teen omat ruokaostokseni lähiluomukaupasta. On ihanaa tehdä ostoksia, kun kaupassa kaikki on valmiiksi luomua. Saan siis oikeasti keskittyä siihen, mikä on halvin tai kiinnostavimman näköinen tai paikallisin tuote. Se tuntuu todella luksukselta.

Berliinissä asuvien ystävien mukaan tavallisissa marketeissa myydään paljon mukaluomua. En ole vielä niin syvällä paikallisessa luomukentässä, että voisin sanoa perehtyneeni aiheeseen, mutta pitää yrittää. Toistaiseksi olen tehnyt lähes kaikki ostokseni luomukauppaketju Viv Bio Frische Marktin myymälässä, joka on sopivasti kotimatkalla. En tiedä miten totun Suomen valikoimiin elokuussa, kun arki taas kutsuu…

Mukaluomua täällä Saksassa tai ei, ainakin suomalaisiin luomutuotteisiin voi luottaa. Uutisen mukaan suomalainen luomutuottaja huijaa harvoin. Evira ei havainnut viime vuonna yhtäkään tapausta, jossa luomun vaatimuksia olisi rikottu. Hyvä, suomalaisella luomutuotannolla on hyvä meininki ja puhdas imago. Se on tulevaisuuden myyntivaltti kuulkaa se! Samaa ei voi sanoa tavanomaisesta tuotannosta.